3 activiteiten die je kunt outsourcen om meer tijd te hebben als ondernemer

Vele ondernemers zullen het toegeven: ze zijn altijd druk-druk-druk. Heeft jouw agenda ook nooit een vrij gaatje? Dan kan het een goed idee zijn om bepaalde werkzaamheden te outsourcen naar professionals, zodat jij minder op je bord hebt. Vaak zorgt outsourcen er zelfs net voor dat je bedrijf kan groeien, omdat professionals een andere kijk hebben op jouw bedrijf én jij je kunt focussen op je belangrijkste werkzaamheden. In dit artikel bespreken we 3 activiteiten die je makkelijk kunt outsourcen. 

1.Recruitment en sollicitaties

Om als bedrijf te blijven groeien, is het belangrijk om gemotiveerde werknemers aan te trekken. Als je geen sollicitaties binnen krijgt, kan dat moeilijk zijn – het is immers een markt waarin bedrijven concurreren voor goede werknemers! Als je een recruiter inschakelt, kan die in jouw naam goede kandidaten berichten en motiveren om over te stappen naar jouw bedrijf. Mocht je wel sollicitaties binnen krijgen, dan kan het ook erg moeilijk zijn om hierin te selecteren. De meeste werknemers zien er immers op papier ideaal uit. Een recruiter kan je vaak helpen om hierin te schiften én kan je bijstaan bij sollicitaties.

2.IT diensten

IT is iets waar veel ondernemers niet aan denken ‘als het maar werkt’. Tot er uiteraard complicaties ontstaan – een programma dat niet issues heeft, een hacker die probeert in te breken … Goede IT dienstverlening is bijna onzichtbaar, maar is daarom niet onbelangrijk. Een IT partner kan ervoor zorgen dat al je IT steeds helemaal up-to-date is en dat problemen vroeg worden gespot en opgelost. De meeste IT bedrijven bieden verschillende managed services aan; dat wil zeggen dat je kunt kiezen hoeveel werk ze van je overnemen. 

3.Boekhouding

Zit jij ook ieder jaar zuchtend je belastingen in te vullen en dat vele avonden na elkaar? Avonden waarbij je zweert dat je volgend jaar beter je financiële administratie bij zal houden? Je bent niet de enige! Gelukkig kun je jezelf die marteling volgend jaar besparen als je nu ten rade gaat bij een boekhouder. Een boekhouder weet precies hoe je het meeste terugkrijgt van de belastingen en houdt met plezier jouw paperassen op orde. Geloof ons: een goede boekhouder is elke cent waard! 

Doe jij nog steeds alles zelf of heb je inmiddels al enkele werkzaamheden geoutsourcet? 

 

No Comments

Leave a Comment