3 Dingen die je moet meenemen als je gaat rotsklimmen

Rotsklimmen is een sport waarvoor je goed voorbereid moet zijn. Je kunt niet zomaar een rockgym binnenlopen, schoenen aandoen en beginnen met klimmen. Je moet voorbereid zijn op de omgeving, je uitrusting en jezelf. Bij rotsklimmen draait alles om veiligheid, dus zorg ervoor dat je de juiste uitrusting hebt voordat je op pad gaat voor je eerste klim.

Slackline

De slackline is de beste vriend van een aspirant. Je verbetert niet alleen je voet gevoeligheid voor beter voetenwerk, maar je verbetert ook je algehele bewustzijn en coördinatie als nooit tevoren. Het zal je helpen meer te klimmen dan je denkt. Begin door op één plek op de lijn te balanceren, bij voorkeur op je sterke been. Streef naar een soepele overgang van je gewicht van de vloer naar de lijn. Pas je kennis van gewichtsoverdracht toe van klimmen tot het monteren van de slackline. Als je dat niet doet, maak je geen zorgen; het doel is om geen momentum te creëren tijdens de overgang van de vloer naar het balanceren op de slackline.

Crashpad

Een crashpad kan worden gebruikt voor boulderen, to roping en voorklimmen. Je zou zelf een crashpad moeten hebben als je een van deze activiteiten gaat doen. Valblokken zijn meestal gemaakt van schuim bedekt met nylon dat aan elkaar is genaaid. De meest populaire soorten zijn schuim met gesloten cellen en schuim met open cellen. Sommige mensen geven de voorkeur aan de zachtheid van open cellen, terwijl anderen houden van gesloten cellen omdat het na verloop van tijd niet zo veel comprimeert. Op deze manier kunnen ze langer gebruik maken van hun crashpads voordat ze moeten worden vervangen. Sommige klimmers gebruiken ook opblaasbare kussens als alternatief voor een traditioneel valkussen. Deze zijn echter niet zo duurzaam of gaan lang mee in vergelijking met niet-opblaasbare opties, omdat ze meestal niet langer dan één seizoen meegaan voordat ze moeten worden vervangen.

Klimgordel

Je hebt een klimgordel nodig om aan het touw te klikken. Je wilt ervoor zorgen dat het verstelbaar is en goed past. Het moet zowel comfortabel als gemakkelijk aan de muur kunnen worden aangepast. Een heupgordel moet in je harnas worden opgenomen, evenals beenlussen. Versnellingslussen zijn ook een goed idee, zodat je extra items aan je harnas kunt vastklikken voor gemakkelijke toegang. Ten slotte moet er een zekeringslus zijn, zodat je jezelf tijdens het klimmen kunt vastklemmen aan alles wat je ondersteunt.

No Comments

Leave a Comment