3 manieren om ongedierte tegen te gaan

Wanneer je richting de zomer gaat is het natuurlijk fijn dat het zonnetje weer schijnt. Toch kun je juist in die periode last krijgen van ongedierte in je huis of in je tuin. Het is niet de bedoeling dat je straks allemaal muggen en muizen in je huis hebt leven. Hieronder dus drie manieren zodat je geen ongedierte in je huis krijgt.

Raambescherming

Allereerst is het natuurlijk normaal dat je je raam open doet voor frisse lucht. Het maakt niet uit of het in de woonkamer is of juist het raam in je slaapkamer. Maar daardoor hebben sommige beestjes de ruimte om je huis binnen te dringen, terwijl je dat helemaal niet wilt. Om dat voor te zijn kun je gebruikmaken van een raamhor op maat. Wanneer je dat gebruikt hebben dieren geen kans om je huis binnen te dringen via het raam. Op instyle decoration kun je precies kijken welke hor er bij jouw huis past, zodat je zeker weet dat er geen ongedierte via je ramen naar binnen komen. Een hor is namelijk een soort gaas dat je voor je ramen kunt hangen, op die manier kan frisse lucht wel binnenkomen maar blijven dieren en vuil buiten de deur.

Naast een hor voor je ramen, kan je ook een hor aanschaffen voor je deuren. Een hor voor deuren kun je gemakkelijk open en dicht schuiven zodat ongedierte geen ruimte krijgt om naar binnen te komen in je huis.

Muizenval

Naast raambescherming kun je ook meerdere vallen in je huis plaatsen. Denk hierbij aan een muizenval. Achter de schuine kanten, op zolder of in de kelder vind je over het algemeen de meeste muizen. Zorg er dus voor dat je op die plekken ook een muizenval neerzet, zodat je de muizen kunt vangen die in je huis rondrennen. Zo kun je bijvoorbeeld een beetje kaas op de val zetten, zodat muizen daar op af komen. Op die manier heb je binnen no time de muizen in de val zitten en heb jij er geen last meer van.

Schaaltje met azijn

Wanneer je heel veel fruitvliegtjes in je huis hebt, dan is het natuurlijk fijn als je een manier hebt om ze te vangen of om ze te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld een schaaltje maken met water en azijn. Fruitvliegjes vinden het namelijk superlekker om van azijn te snoepen. Zorg er wel voor dat je in het schaaltje ook nog een beetje zeep toevoegt. Op die manier blijven de vliegjes in het schaaltje zitten en kunnen ze er met geen mogelijkheid meer uit.

No Comments

Leave a Comment