3 minder bekende tips voor als u gaat verhuizen

Bent u van plan om te verhuizen? Dan heeft u vast een hele hoop aan uw hoofd. Er zijn gewoon een hoop kleine dingetjes die geregeld moeten worden. 

 

Al snel komt de vraag: hoe houd ik overzicht? Gelukkig bent u niet de enige: iedereen die gaat verhuizen komt er achter hoeveel werk het is en hoeveel er geregeld moet worden. Dit artikel geeft u 3 minder bekende tips om uw verhuizing soepel te laten verlopen, zodat u zich bezig kunt houden met wat echt belangrijk is.

 

Checklist

Op Google vindt u een hoop ‘checklists’, dit zijn enorme rijen met kleine details voor tijdens het verhuizen. In dit artikel wordt er aandacht gegeven aan de minder voor de hand liggende ‘checks’. Hieronder ziet u een lijst met wat er aan bod komt:

  • Controleer en registreer de kadastergegevens
  • Zeg uw lidmaatschappen en abonnementen op
  • Regel diensten van derde ver van te voren

Controleer en registreer de kadastergegevens

Nog niet zo lang geleden was het een enorm klus om kadastrale gegevens op te vragen en aan te passen. Gelukkig is het anno 2020 allemaal niet meer zo’n grote klus als dat het was. Het is tegenwoordig mogelijk om via het internet, de gehele kadastrale kaart van Nederland in te zien. Deze kaart laat tot op detail zien waar de eigendomsgrenzen liggen.

 

De percelen zijn exact weergegeven zoals ze in het kadaster staan opgegeven. Raadpleeg daarom altijd het online register, ook als er onduidelijkheden zijn met de buren over grondgebied.

 

Zeg uw lidmaatschappen en abonnementen op

Misschien heeft u er nog niet over na gedacht, maar als u verhuist dan staan alle abonnementen en lidmaatschappen aangemeld op het oude adres. Als u niet ver verhuist van uw vorige locatie is het mogelijk om abonnementen en lidmaatschappen over te zetten van locatie. 

Maar als u verhuist naar de andere kant van Nederland zullen uw lidmaatschappen niet veel meer waard zijn (tenzij er meerdere locaties zijn).

Als u abonnementen aan huis ontvangt, zoals kranten en tijdschriften, is het mogelijk om deze simpelweg te veranderen van postadres. Op deze manier behoudt u uw huidige abonnementen.

Regel diensten van derde ver van te voren

Als u van plan bent om uw spullen over te laten verhuizen door een verhuisbedrijf of uw huis in te laten richten door een designer, dan kan dat. Vaak is het inhuren van een verhuisbedrijf of een designbedrijf geen probleem. Echter ontstaat er in sommige gevallen wel een probleem als dit niet tijdig is geregeld. Er is niets vervelender dan dat u te horen krijgt dat de datum waarop u van plan ben om te gaan verhuizen, al bezet is. Al helemaal als voor de rest alles voor uw verhuisdatum al geregeld is. 

Op de dag van het verhuizen zelf wilt u er voor zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Om onnodige obstakels te voorkomen, is het daarom handig om alle afspraken ruim van tevoren in te plannen.

Over het algemeen is verhuizen een onoverzichtelijk proces, maar met behulp van de drie bovenstaande tips, is het hopelijk iets gemakkelijker.

 

No Comments

Leave a Comment