3 tips om een feestje te geven zonder overlast

We hebben allemaal wel eens zin om een feest te geven. Misschien ben je wel jarig of net geslaagd voor je studie. Kortom er valt wat te vieren. Een feest organiseren is niet zo lastig maar toch hoor je vaak dat buren klagen. Hieronder staan 3 tips hoe jij een feest kan geven zonder overlast te creëren voor je buren. Zo kan je nog steeds dat ene grote feest geven waar je aan toe bent zonder dat je je druk hoeft te maken over klagende buren. 

Tip 1: Silent disco  

Je kan van je feest een silent disco maken. Je moet hier dan een speciale koptelefoon voor huren, bijvoorbeeld bij silentdiscodjs. Dit zijn koptelefoons die allemaal dezelfde muziek horen. Zo kan iedereen met de koptelefoon op even hard feesten zonder dat je het geluid buiten huis hoort. Dit is de oplossing wanneer je wel houd van harde muziek maar je buren wat minder. Het instellen van de koptelefoons is vrij eenvoudig. Het enige wat je moet doen is de silent disco huren en je feest plannen.  

Tip 2: Duidelijke afspraken  

Stel je buren op de hoogte van je plannen. Vertel ze dat je een feest wilt geven omdat er wat te vieren valt. Vraag aan je buren vanaf hoe laat ze ongeveer geen geluid meer willen horen. Dit kan vanaf 12 uur zijn maar misschien vinden je buren het wel prima als je door feest tot 2 uur s ’nachts. Door met ze in gesprek te gaan kan je duidelijke afspraken maken waardoor ze van tevoren goed op de hoogte zijn. Dit kan er voor zorgen dat ze jouw feest niet meer is overlast ervaren.  

Tip 3: Optijd beginnen  

De meeste mensen vinden het vrij vervelend als ze tot erg laat in de avond een hele hoop muziek horen wanneer ze proberen te slapen. De simpele oplossing om deze overlast te voorkomen kan zijn dat je je feest eerder laat beginnen. Plan het in een vakantie of op een feestdag en begin optijd. Als iedereen er al in de middag is dan kan je je feest al veel eerder laten eindigen s ’avonds. Zo heeft niemand last van jouw muziek wanneer ze proberen te slapen.  

No Comments

Leave a Comment