3 Tips om zoveel mogelijk te genieten van koffie

1.    Test verschillende koffiebonen uit

Het drinken van koffie is eigenlijk heel gewoon in het dagelijks leven. Maar is de koffie die je nu drinkt wel echt jouw favoriet? Of ben je maar gewoon akkoord gegaan zonder er echt achter te komen welke koffie bij jou past? Als het laatste op jou van toepassing is, dan is het helemaal geen slecht idee om te experimenteren met verschillende soorten koffiebonen! Er zijn veel verschillende soorten koffie en er zit zeker ook een soort tussen die je nog meer van jouw koffiemomentje laat genieten. Verschillende soorten koffiebonen kopen is dus de oplossing om erachter te komen wat jouw favoriet is. Probeer eens een mengeling van Arabica en Robusta bonen of schaf zelfs een verrassings- of proefpakket aan. Dan weet je zeker dat je de moeite hebt genomen om jouw eigen smaak uit te testen. Zorg er dus voor dat je tijdens deze oriëntatiefase verschillende soorten koffiebonen koopt.

2.    Wees creatief met koffie

Koffie hoeft niet altijd hetzelfde te zijn. Je kunt er ook creativiteit in kwijt. Van het maken tot heerlijke tiramisu, tot het gebruiken van koffie in de moestuin. Je kunt er van alles mee. Er bestaan onwijs veel verschillende soorten recepten met koffie, zo heb je wat leuks te doen en het resultaat is heerlijk! Als je de koffie wilt gebruiken in de tuin, gebruik dan de koffierestanten. Deze zorgen ervoor dat de planten sneller groeien en het houdt ongedierte en katten op afstand. Daarbij geeft je de koffierestanten die je anders had weggegooid een tweede leven! Deze restanten kun je ook gebruiken om een scrub van de maken voor in de badkamer. Deze scrub is niet alleen goed voor je huid, maar ruikt ook nog heerlijk en is goedkoop. Het enige wat je aan de restanten hoeft toe te voegen is namelijk suiker!

 

Naast al deze creatieve dingen die je kunt doen met koffie, zijn er ook genoeg dingen waarmee je een extra draai kunt geven aan jouw standaard kopje koffie. Tijdens de warmste dagen van het jaar kun je het bijvoorbeeld omtoveren tot een heerlijk kopje ijskoffie. Om er dan nog wat extra’s aan toe te voegen is een scheutje karamelsiroop ook een echte aanrader (dit kan overigens ook in warme koffie natuurlijk). Zo zijn er eindeloos veel manieren om hier creatief mee te zijn.

3.    Gebruik de beste koffiemolen

Een koffiemolen is een essentieel onderdeel wanneer je de lekkerste koffie wilt zetten en hier optimaal van wilt genieten. Er zijn veel verschillende soorten koffiemolens en er is altijd wel eentje die compleet past bij jouw verwachtingen. Afhankelijk van hoe veel je van koffie houdt en hoe belangrijk je de kwaliteit ervan vindt kun je een koffiemolen uitkiezen. Zoals te verwachten valt zijn de allerbeste, meest gebruiksvriendelijke koffiemolens het duurst. Als je dus echt veel waarde hecht aan een kwalitatief goed kopje koffie, moet je even diep in de buidel tasten. Maar gelukkig gaan ze lang mee en kan je dus voor een lange periode elke dag opnieuw genieten van een heerlijk kopje koffie.

No Comments

Leave a Comment