3 tips voor een huisdiervriendelijke tuin

Bijna ieder huisdier vind het leuk om in de tuin te spelen. De vrijheid van het rondrennen in de open lucht brengt bij veel dieren een enthousiasme naar boven wat je binnen vaak niet ziet. Toch heerst er in veel gevallen de angst dat een hond of kat wegloopt als ze de tuin in gestuurd worden. Daarnaast zijn er ook in de tuin zelf gevaren waar je rekening mee dient te houden. In dit artikel geven we je 3 tips voor het inrichten van een huisdiervriendelijke tuin.

Zorg voor een goede omheining

Een goede omheining is essentieel bij het inrichten van een huisdiervriendelijke tuin. Dit zorgt ervoor dat je huisdier niet weg kan lopen (bijvoorbeeld de weg op) én zorgt ervoor dat andere dieren niet bij jouw hond of kat kunnen komen. Je zou dus een hek of schutting om je tuin heen kunnen plaatsen, maar als je een kat hebt die erg van klimmen houdt, dan is dit niet voldoende. Denk er bij het plaatsen van een omheining ook aan dat je een goede poort nodig hebt, anders kan je zelf niet in en uit de omheining komen. Stem deze wel af op de rest van je tuin: gebruik je bijvoorbeeld veel hout in de inrichting, ga dan ook voor een houten poort.

Let op met water

Sommige dieren zijn gek op water, anderen blijven er weer ver van uit de buurt. Let er voor de eerstgenoemde groep vooral op dat er niet te veel water in de tuin aanwezig is. Ondanks dat ze het erg leuk vinden, kan die ook tot hachelijke situaties leiden. Mocht je toch een vijver of poel water willen hebben, zorg er dan in ieder geval voor dat je huisdier er gemakkelijk uit kan klimmen zodra hij/zij erin valt.

Zorg voor voldoende schaduw / verkoeling

Voor veel huisdieren is een koele plek van essentieel belang. Tijdens het spelen krijgen ze het namelijk ontzettend warm. Zorg daarom voor voldoende schaduw in je tuin en plekken waar je hond of kat snel even kan afkoelen. Zo voorkom je oververhitting en gezondheidsklachten bij je huisdier.

No Comments

Leave a Comment