3 voordelen van een elektrische garagedeur

Je hebt het voorbij zien komen, elektrische garagedeuren. Jij hebt ook een garage en je zit erover na te denken om ook een elektrische deur aan te schaffen. Logisch want het heeft vele mogelijkheden en het is gewoon een mooi technisch snufje. Lees hier 3 voordelen van een elektrische garagedeur.

Het brengt veel gemak

Natuurlijk is het eerste voordeel gemak. Je hoeft zelf de deur niet meer open te doen maar kunt dit doen door één druk op de knop. Zelf hoef je op een regenachtige dag niet uit de auto of extra lang in de regen te staan als je op de fiets aankomt. Zeker als je een oudere leeftijd hebt bereikt is het handig om een elektrische garagedeur te nemen. Het is als je ouder bent een vrij zware fysieke inspanning. Vooral omdat de hendel laag bij de grond zit en je deze omhoog moet tillen.

De deur zorgt voor extra veiligheid in huis

Het volgende voordeel van een elektrische garagedeur is de extra veiligheid die hij biedt. Zo heeft hij ingebouwd dat de garagedeur stopt zodra er iets onder zit. Dit is hetzelfde principe als bij een elektrische schuifdeur. Ten eerste is het voordeel hiervan dat de garage niet meer terug kan rollen omdat de motor de deur vasthoudt op het punt waar hij stil is gezet. Ten tweede zorgt hij voor een veilige situatie bij het dichtgaan. Je wilt natuurlijk niet dat de garagedeur boven op je motorkap valt of nog erger, je kind bezeert. De garagedeur stopt zodra er iets onder zit. Hierdoor loop je dat risico niet meer.

Verschillende manieren om de deur te bedienen

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet meer te bedenken. Je kunt op verschillende manieren de garagedeur open en dicht laten gaan. Zo is er de mogelijkheid om het met een afstandsbediening te doen, met je mobiel, of als je dit niet wilt zonder afstandsbediening. Je kunt dus als je de straat in rijdt de deur al opendoen. Zie je gezinsleden thuiskomen? Dan kun je ze al vast helpen door de deur vast open te laten gaan.

Heb je al een garagedeur maar geen elektrische? Schaf dan een garagedeuropener aan om dit voor elkaar te kunnen krijgen.

No Comments

Leave a Comment