3 voordelen van vlees eten

Hoewel we met z’n allen steeds minder vlees gaan eten en vega en vegan gerechten steeds populairder worden, heeft vlees toch ook zo z’n voordelen. Vlees zit namelijk bomvol vitamines, mineralen en andere gezonde stofjes. En dan hebben we het natuurlijk wel over onbewerkt, mager vlees en niet over een vette schnitzel! Hieronder zetten we drie belangrijke voordelen van vlees voor je op een rij.

 

1: rijk aan eiwitten

Een belangrijk voordeel aan vlees, is dat het bomvol eiwitten zit. Iets waar ons lichaam niet zonder kan! In eiwit zitten namelijk aminozuren. Deze hebben we nodig voor de opbouw van cellen, botten, spieren, organen en allerlei regelprocessen in ons lichaam. In totaal zijn er 22 verschillende aminozuren, die je allemaal terugvindt in vlees. Eet je vegetarisch of veganistisch? Dan moet je verschillende eiwitrijke producten combineren om aan alle 22 te komen. Een stukje vlees is dus een makkelijkere optie.

 

2: bevat goede vetten

Een ander voordeel aan vlees, is dat het veel goede vetten bevat. Vetten helpen bij het opnemen van essentiële vetzuren en de vitamines A, D en E. Maar ook helpen ze bijvoorbeeld bij het op peil houden van je lichaamstemperatuur. We hebben het dan natuurlijk wel over onverzadigde vetten. Deze vind je met name terug in onbewerkt vlees. Kies daarom liever voor mooi vlees van de vlees groothandel of slager in plaats van een stukje bewerkt vlees van de supermarkt.

 

3: bomvol vitamines en mineralen

Een mooi stuk onbewerkt en mager vlees zit bovendien ook vol met vitamines en mineralen. Met name in orgaanvlees vind je dit in hoge concentratie terug. Denk aan vitamine B1, B6, B12 en vitamine D. Maar ook ijzer, selenium en zink vind je volop terug in vlees. Belangrijke stoffen voor een gezond lichaam.

 

Mits je dus kiest voor goed vlees, heeft het eten ervan zeker voordelen voor je gezondheid! Kies dus niet voor een hamburgertje of kipnuggets vol verzadigde vetten van de supermarkt, maar koop liever een mooi stuk vlees in de horeca groothandel, bij de slager of misschien wel direct bij de boer. Zo weet je zeker dat áls je vlees eet, je hier ook de juiste voedingsstoffen uithaalt. De perfecte aanvulling voor een gezonde levensstijl!

No Comments

Leave a Comment