5 Beste – Gratis – Bezienswaardigheden Nederland

Rijksmuseum

Nederland is een land vol leven en cultuur dat het moeilijk kiezen is. Je vindt er de beste musea uit Europa, gezellige pleinen, goede restaurants en vriendelijke lokale bevolking. Lees hier de top 5 van beste bezienswaardigheden voor toeristen in Nederland.

Keukenhof

De Keukenhof is een bloemenpark dat te vinden is in Lisse, Zuid-Holland. Ieder jaar komen er rond de miljoen bezoekers op dit park af vanuit de hele wereld. De Keukenhof is de grootste bloementuin ter wereld met ruim zeven miljoen bloembollen die ieder seizoen weer worden gepoot. Er komen grote groepen buitenlandse toeristen op af, voornamelijk in het voorjaar. Keukenhof is goed voor jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Op de kleurige bollenvelden rondom de Keukenhof kun je prachtige bloeiende voorjaarsbloemen zien zoals krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten en lelies.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een van de grootste en populairste musea van Amsterdam. De uitgebreide collectie toont iconische kunst en een breed scala aan 800 jaar Nederlandse en wereldwijde kunst die de geschiedenis weerspiegelen, waaronder adembenemende schilderijen van onder meer Rembrandt, Van Gogh en talloze Nederlandse grootheden.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis geeft een kijkje in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Ruim twee jaar zat Anne Frank met haar familie ondergedoken in het achterhuis van het pand aan de Prinsengracht 263. Via een draaikast kon men het achterhuis bereiken. De schuilplaats werd verraden en de onderduikers werden gedeporteerd naar concentratiekampen.

De achterkamer is nog intact gebleven en geeft een inkijk in het bestaan van Anne Frank gedurende haar onderduikperiode. Ook zijn er stukken te lezen uit haar dagboek.

Madame Tussauds

Madame Tussauds Amsterdam is een wassenbeeldenmuseum in het Nederlandse Amsterdam en bevindt zich aan de Dam. In dit museum heb je de mogelijkheid om spectaculaire ontmoetingen te hebben met historische personen, filmsterren, superhelden, top-artiesten, sporters en kunstenaars. Ontmoet naast Anne Frank en Gandhi ook verschillende leden van ons koninklijk huis. Voor de muziekliefhebbers is er meer dan genoeg te beleven. Chillen in de hangmat bij Bob Marley, een los gaan in de opnamestudio bij Adele of een vet optreden geven met Hardwell of Afrojack. Op dit dagje uit ontvang je korting met NapPas net als nog 250 andere dagjes uit.

Jordaan

De Jordaan is een wijk in het centrum van de Nederlandse stad Amsterdam. De grenzen van de Jordaan worden gevormd door het water van de Prinsengracht, de Brouwersgracht, de Lijnbaansgracht en de Leidsegracht. De Amsterdamse Jordaan is ongetwijfeld de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland. Ooit aangelegd als wijk voor de minder bedeelde, vandaag de dag is het een favoriete wijk voor studenten, artiesten en jonge ondernemers. Op deze site vindt u alles over deze wijk, zowel van het heden als van het verleden. Zo vindt u er een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis, maar ook overzichten van de winkels, het uitgaansleven en de bezienswaardigheden die u vandaag de dag kunt bezoeken.

No Comments

Leave a Comment