5 clubs voor een unieke voetbalervaring

Ben jij op zoek naar een unieke voetbalbeleving? Een club bezoeken waar de ouderwetse voetbalcultuur in stand wordt gehouden en commercie nog niet de boventoon voert? Voor veel voetballiefhebbers is een bezoek aan FC Barcelona, Paris Saint-Germain of FC Bayern M√ľnchen een droom die uitkomt. Niet zo gek natuurlijk, de sfeer rondom de wedstrijden is enorm en er wordt werkelijk een show van gemaakt! Dat is echter voor voetballiefhebbers die hun voorkeur geven aan clubcultuur een grote ergernis. In dit blog vind je een vijftal clubs waar je heen kunt gaan om de lokale voetbalcultuur te proeven!

 

Fulham FC

Vanaf het seizoen 2018/19 is de ploeg weer actief in de Premier League. De oudste club van de competitie speelt haar thuiswedstrijden op het meer dan 122-jaar oude stadion, Craven Cottage. Het stadion werd nog wel gerenoveerd in 2004 maar het ademt nog altijd van alle kanten voetbal. Het stadion ligt pal naast de Thames en biedt plaats aan zo’n 25.000 supporters. Voetbalreizen naar Fulham zijn, in verhouding met de grote clubs, relatief goedkoop!

 

Newcastle United

Mocht je het niet zo op vliegen hebben en wil je toch een bezoek brengen aan een mooie authentieke club in Engeland? een voetbalreis naar Newcastle United is dan een mooie optie. ‘The Magpies’ spelen haar thuiswedstrijden op St. James’ Park. Maar liefst 52.000 supporters staan steevast achter de ploeg. De club koos in 2000 voor een renovatie van het 120 jaar oude stadion in plaats van een geheel nieuw onderkomen en hield zodoende de oude clubcultuur in stand.

 

Southampton

Een tijd lang was Southampton uitermate populair onder Nederlandse voetbalfans. Onder andere Jordy Clasie, Virgil van Dijk, Eljero Elia en natuurlijk de coaches Ronald en Erwin Koeman zette Southampton op de Nederlandse kaart. De ploeg speelt haar thuiswedstrijden sinds 2001 op het St. Mary’s. Het stadion is relatief nieuw, maar de sfeer van de oude volksclub hangt nog steeds in en rondom Southampton. Een wedstrijd bezoeken van Southampton is nog steeds erg populair onder internationale voetbalsupporters. Tickets voor Southampton zijn daarnaast, net als Fulham, relatief goedkoper dan tickets voor de grote clubs.

 

Celtic

Een voetbalreis naar Celtic is voor veel supporters een droom. Niet zo gek want de sfeer op Celtic Park is werkelijk uniek. Celtic is in eigen land een absolute topclub en staat op nationaal niveau op eenzame hoogte. ‘The Bhoys’ spelen in het groen-wit en komen uit Glasgow. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen is zonder enige twijfel de confrontatie met Rangers FC. De derby, die bekend staat als ‘The Old Firm’, is steevast uitverkocht en staat bekend om het harde spel tussen beide ploegen. Dus wil je een authentieke topclub bezoeken, dan is Celtic FC bij uitstek een uitstekende keuze!

 

West Ham United

De laatste club in dit lijstje is wellicht een beetje controversieel. West Ham United stond altijd bekend om haar fanatieke aanhang en de geweldige sfeer in het oude stadion, Boleyn Ground. Sinds 2016 spelen ‘The Hammers’ echter haar thuiswedstrijden in het supermoderne London stadium. De club heeft haar charme en fanatieke aanhang nog steeds. Maar steken sinds kort wel in een hypermodern jasje. Een voetbalreis naar West Ham United blijft ondanks het gemoderniseerde uiterlijk, een aanrader!

No Comments

Leave a Comment