5 goede redenen om een muizenplaag te vermijden

Sommige mensen doen luchtig over muizenplagen en nemen het daardoor niet zo nauw met de hygiëne. Andere mensen zijn als de dood voor muizen en poetsen alles waar maar een enkel vlekje op zit. Overdreven? Niet echt. We hebben namelijk vijf goede redenen om te geloven waarom je een muizenplaag koste wat het kost moet vermijden!

1. Muizen knagen aan alles

Muizen moeten hun tandjes op lengte houden. Niet uit ijdelheid, maar om JUIST goed te kunnen blijven knagen. Ze knagen aan houten constructies – dus ook aan aan meubels – en aan vloerkleden en tapijten. Oma’s tafelkleed wordt ook niet gespaard en de inhoud van je keukenkastjes wordt van tijd tot tijd geplunderd. Bovendien knagen ze ook aan plastic voorwerpen en aan kabels en vooral dit laatste is een groot probleem.

2. Muizen kunnen kortsluiting veroorzaken

Zoals gezegd knagen muizen aan alles. Helaas ook aan elektriciteitskabels. Even flossen met het kabeltje zit er niet in: ze knagen er net zolang aan totdat ze denken dat de tandjes weer kort genoeg. Een vonkje en je hebt kortsluiting. Met nog minder geluk ontstaat er ook brand en fikt je woning of bedrijfspand af.

3. Muizen bevuilen ruimtes

Muizen poepen en plassen waar ze eten of lopen. Vrijwel overal dus. Dat zorgt voor een nare stank in je woning of bedrijf, zeker als de muizen er al een poosje verblijven. Sommige mensen ruiken dan een scherpe ammoniakgeur. Anderen ruiken juist een zoete misselijkmakende geur. In zo’n stank valt niet te leven, laat staan dat je bezoekers zonder schaamte kunt ontvangen!

4. Muizen plunderen je kasten

Zelfgebakken koekjes? Die lekkere kaas die je op de boerenmarkt kocht? De peulvruchten voor de soep? Allemaal verdwenen, dan wel ernstig aangetast door muizentandjes. Je ziet het bijvoorbeeld aan de open geknaagde verpakkingen en de restjes die eromheen liggen. Het is als een soort ‘crime-scene’ en daar ben je de trieste getuige van. Wat je hierna ook koopt: je zult het goed in blikken of dozen moeten opbergen als je niet wil dat de muizen ervan snoepen.

5. Muizen kunnen ziektes verspreiden

Als je muizen aanraakt (wie durft dit eigenlijk?) of als je in contact komt met urine of keutels kun je een nare ziekte oplopen, bijvoorbeeld door het hantavirus. Hier kun je griepachtige klachten van krijgen. Nieren en lever blijven bovendien ook niet onaangetast. Daarnaast kunnen muizen ook de ziekte van Weil overdragen. Die geeft min of meer dezelfde klachten als het hantavirus. Het is belangrijk dat je dan zo snel mogelijk een arts bezoekt! 

Problemen met muizen? Dan heb je een expert nodig.

Het zelf vangen of doden van muizen is onbegonnen werk, want muizen houden zich meestal goed verstopt en ze trappen niet snel in de eerste de beste val. Kies daarom voor professionele muizenbestrijding door Beestjeskwijt. Via dit bedrijf vind je snel en eenvoudig een ongediertebestrijder die muizen op een veilige en verantwoorde wijze aanpakt. Het enige wat je hoeft te doen is de website te bezoeken en even te bellen!

No Comments

Leave a Comment