5 handige internet security tips

Tegenwoordig spenderen we heel wat uren op het internet. We zoeken allerlei informatie op, lezen het nieuws, bekijken video’s, werken online en ga zo maar door. Dat is allemaal mooi, maar er liggen ook gevaren op de loer. In deze blog lees je een aantal tips doe je helpen bij de security online. Hierdoor wordt je een stuk bewuster als je online aan het surfen bent en dat zorgt ervoor dat je veiligheid beter op orde is.

Let op het groene slotje

Tegenwoordig is het voor websites verplicht om een groen slotje (SSL-certificaat) te hebben. Deze zijn er in verschillende vormen en maten. Voor kleine websites tot aan bankwebsites. Wanneer je bijvoorbeeld betalingen gaat doen online, check dan altijd even het groene slotje. Is deze aanwezig? Klik er ook even om te zien wie de eigenaar achter het certificaat is.

Gebruik aan ad-blocker en zorg dat je virusscanner aan staat

Het internet staat vol met ads. Je hebt vast wel eens van die banners gezien aan de zijkant. Als je op een wat minder betrouwbare website komt, is de kans groot dat er malware in een advertentie zit. Gebruik daarom een ad-blocker. Wil je dat niet? Zorg en dan voor dat je een goede virusscanner hebt die detecteert als ads corrupt zijn.

Gebruik een wachtwoordmanager

Laat wachtwoorden nooit slingeren, maar gebruik een wachtwoordmanager zoals Lastpass. Je hebt dan een online kluis waarin je al je wachtwoorden kunt opslaan. Deze wachtwoordmanager kan ook nog eens wachtwoorden voor je generen. Super handig!

Sla je bestanden op in de cloud

Als je jouw bestanden alleen lokaal op je computer hebt staan, bestaat de kans dat je deze een keer kwijtraakt als je bijvoorbeeld een virus op je computer krijgt of je computer crasht. Sla je bestanden daarom ook in de cloud op, bijvoorbeeld in Onedrive of Google Drive

Tip: Smooth Vision kan je helpen met veilig werken in de cloud!

Gebruik je verstand(!)

Last but not least. Gebruik altijd je verstand als je gaat internetten. Net zoals je in het verkeer doet. Neem geen onnodige risico’s. Klik bijvoorbeeld niet op links die je niet vertrouwt of open geen mailtjes die vaag zijn. Gebruik je verstand dus!

No Comments

Leave a Comment