5 lampentrends om in de gaten te houden

Op zoek naar nieuwe verlichting voor je woning? Wij verzamelden 5 leuke lampentrends om in de gaten te houden. Eerst gaan we kort in op de verschillende types verlichting voor in huis. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je op moet letten als je nieuwe verlichting gaat kopen.

De verschillende types verlichting

Als het om verlichting gaat, zijn er drie types die onderscheiden worden:

1. Basisverlichting 

Dit is de verlichting die je aandoet als je een donkere kamer binnen gaat. Met een schakelaar zorg je voor voldoende verlichting in de hele kamer.

2. Functionele verlichting

Wil je lezen of knutselen, dan is het prettig om voldoende licht te hebben. Daarvoor gebruik je functionele verlichting.

3. Sfeerverlichting 

Voor die momenten van rust als er minder licht nodig is, kies je voor sfeerverlichting. Dat kan door licht te dimmen, maar ook door speciale lampen.

De lampentrends van dit moment

Bij een specialist als Lampdirect vind je alle hierboven genoemde soorten verlichting, waarbij er uiteraard aandacht is voor de trends van nu.

1. De bollamp is terug  

Tot het eind van de vorige eeuw zag je deze bollen overal hangen met een eenvoudig voetje. Nu is de bolvorm volledig terug, maar ook als staande lamp of als hang-, muur- of plafondlamp. Ze zijn er volledig doorzichtig of met andere glassoorten en passen binnen ieder interieur.

2. Dierenlampen 

De urban jungle is momenteel helemaal in. Het kan niet groen genoeg en ook de aantallen planten zijn enorm. Het is een maximalistische stijl waarbij nu eens more de trend is. Qua vormen, hoeveelheden en kleuren kan het bijna niet genoeg zijn en dat geldt ook voor de lampen. En wat past nu beter in de jungle dan een paar forse dieren? De meeste van deze lampen zijn ontworpen met een knipoog en bedoeld om een glimlach te veroorzaken. Durf jij het aan? 

3. Goud messing 

Messing is een echte trend van het ogenblik. Er zijn diverse modellen beschikbaar en ze passen bijzonder goed in een modern interieur. Het voordeel van messing in de kleur goud is de bijzonder chique uitstraling. Dat is al het geval als er geen licht aan is. Maar juist als de lampen aan zijn, kan je genieten van de zachte weerkaatsing op het glanzende oppervlakte van deze lampen. Met een dimmer zijn ze ook bijzonder geschikt voor sfeerverlichting.

4. Modern retro 

Niet alleen de bollamp, maar ook andere modellen uit dat gezellige verleden zijn weer helemaal terug. Denk maar aan de schemerlamp met het sfeervolle lampenkapje. Deze retro-lampen zijn weer volop beschikbaar. Het voordeel daarbij is ook dat er ook kapjes zijn met een modern dessin. Zo kan je profiteren van de best of both worlds. Uiteraard gaan er moderne ledlampen in deze retro modellen.

5. Smart verlichting 

Ben jij helemaal wild van de mogelijkheden van onze tijd, dan is smart verlichting uiteraard jouw ding. Als je lampen koopt die zijn voorzien van een smart-instelling kan je met je smartphone en tablet de verlichting van afstand regelen. Daardoor is je woning altijd al gezellig als je thuiskomt. Maar natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Je kan de verlichting regelen voor je vakantie periode maar bijvoorbeeld ook de intensiteit dimmen of de kleur aanpassen terwijl je gewoon op de bank blijft zitten. Een mooie gadget voor iedereen die van moderne functionaliteit houdt. 

No Comments

Leave a Comment