5 originele en praktische relatiegeschenken om cadeau te doen

Relatiegeschenken zijn altijd leuk om te geven. Een relatiegeschenk – denk bijvoorbeeld aan een kerstpakket of eindejaarsgeschenk – is namelijk niet alleen om je klanten of werknemers blij te maken, maar ook om een betere relatie met ze op te bouwen. En het leukste cadeau om te ontvangen is er natuurlijk een die je regelmatig zal gebruiken, maar misschien nog niet in huis hebt. Met deze vijf originele en praktische cadeaus maak je iedere relatie blij.

 

Stormparaplu

Het weer in Nederland kan nogal wisselvallig zijn en van een zonnige ochtend kan het overlopen in een stormachtige middag. Een paraplu bij je hebben is altijd een goed idee, maar die raak je altijd kwijt of je hebt er weer eentje uitgeleend. Door een stormparaplu van hoge kwaliteit te geven raakt je klant of werknemer nooit meer hun paraplu kwijt, simpelweg omdat het zo’n goed exemplaar is. Eventueel kun je ook nog het logo erop laten zetten. Zo zal de ontvanger jouw bedrijf bij elk regenachtig moment weer dankbaar zijn.

 

Stevige tas

Je ziet vaak dat bedrijven van die plastic rugzakjes met logo weggeven als promotiemateriaal. Kan handig zijn, maar als relatiegeschenk is het een beetje goedkoop. Om je klant of werknemer écht blij te maken geef je een mooie stevige tas, bijvoorbeeld een rugzak of weekendtas. Laat de rugzak bedrukken met een subtiel logootje, zodat de ontvanger ook nog eens reclame voor je maakt. Laat de ontvanger kiezen uit verschillende kleurtjes, zodat er voor iedereen wat leuks bij zit.

 

Thermosfles

Een mooie, goede thermosfles is eigenlijk nooit overbodige luxe. Of je klant of werknemer nou met de auto of trein komt, een heerlijk warm kopje koffie of thee gaat er altijd wel in. Als je een thermosbeker cadeau geeft is het belangrijk dat deze van hoge kwaliteit is. Als de inhoud snel koud wordt of de beker lekt, zorgt dit alleen maar voor een frustrerende ervaring. Beknibbel dus niet op de kosten en investeer in een aantal goede thermosflessen.

 

Kaasplankje met accessoires

Dit is vooral een leuk cadeau, niet per se heel praktisch. Koop een mooie plank, wat kaasmesjes en eventueel een flessenopener en verpak dit mooi in doorzichtige folie. Weinig moeite, maar toch heel leuk. Deze kun je altijd achter de hand houden als cadeau. Maar wil je het als speciaal cadeau doen? Ga dan eens naar de kaasboer, kies een aantal mooie kaasjes uit (laat je adviseren!) en doe dit bij het kaasplankje. Zo creëer je een complete kaasplank. Wel moet je van tevoren uitvogelen of de ontvanger wel kaas lust, anders is het natuurlijk zonde.

 

Warme trui

Een beetje extra warmte kunnen we altijd wel gebruiken, en wat helpt daar beter bij dan een heerlijk warme trui? Dit is een cadeau dat je ergens in een kast kunt laten liggen, zodat je altijd wat leuks hebt om te geven. Vooral een sweater met capuchon doet het altijd goed. En het handige is dat het heel eenvoudig is om deze te laten bedrukken met jouw logo. Ook bij dit cadeau kun je het beste de keuze geven uit een aantal kleuren, zodat er voor iedereen wat leuks bij zit.

No Comments

Leave a Comment