5 tips als je gaat solliciteren

 

Als je op zoek bent naar werk, dan kun je daar in de meeste gevallen wel hulp bij gebruiken. In dit artikel lees je dan ook 5 tips die jou zouden kunnen helpen bij het vinden van een geschikte baan. Je kunt deze tips gebruiken als je op zoek bent naar een bijbaan, een tijdelijke baan of een vaste baan. Maak voor het solliciteren naar een functie altijd gebruik van de hulpbronnen die je tot je beschikking hebt. Dit kan zijn in de vorm van een bekende die helpt bij een brieft of een bedrijf dat helpt naar het zoeken van een vacature.

 

  1. Uitzendbureaus

Een belangrijke hulpbron voor het vinden van een geschikte vacature om op te solliciteren is een uitzendbureau. Uitzendbureaus zijn erin gespecialiseerd om vacatures te vinden die passen bij jou als kandidaat. Kijk hiereens voor meer informatie. Vaak kun je bij een uitzendbureau direct al geschikte vacatures aangeboden krijgen waarop je kunt solliciteren. Een ander voordeel van gebruik maken van de diensten van een dergelijk bureau, is dat deze bedrijven over een goed netwerk beschikken zodat jij snel aan werk kunt komen.

 

  1. Online vacatures bekijken

Vacatures worden tegenwoordig met het grootste gemak online gezet. Zorg er dan ook voor dat je bent aangemeld bij verschillende vacature websites. Je kunt in de meeste gevallen aangeven welke voorkeuren je hebt met betrekking tot een functie. Zodra er een passende vacature online wordt gezet kun je daarvan dan een melding krijgen. Dit maakt het mogelijk om direct een sollicitatiebrief te versturen nadat de vacature online is gekomen.

 

  1. Goede brief

De brief die je stuurt moet pakkend zijn en de lezer overtuigen om jou uit te nodigen voor een gesprek. Zorg daarom voor een goede brief en maak niet een standaardbrief zoals die online veel te vinden zijn. Door een pakkende brief te maken zorg je er sneller voor dat je niet onderop de stapel terecht komt. Schaam je bij het maken van een brief zeker niet om hulp te vragen. Met hulp van bekenden of familie kun je vaak een brief schrijven die goed omschrijft wie jij bent en waar je naar op zoek bent.

 

  1. Presentatie van jezelf

Word je uitgenodigd voor een gesprek, dan is de presentatie van jouzelf belangrijk. Je wilt goed voor de dag komen en een goede indruk achterlaten. Afhankelijk van de functie waar je voor solliciteert, is het dan ook aan te raden om gepast gekleed te gaan. Ga je voor een vacature bij een bank op pad, verschijn dan op het gesprek in een pak. Dat is natuurlijk niet noodzakelijk als je voor een baan als automonteur gaat solliciteren. Denk er altijd aan dat je op je best voor de dag komt bij het gesprek.

 

  1. Voorbereiding

Een andere tip die je kunt gebruiken is je voorbereiden op het gesprek. Je solliciteert voor een bepaalde functie, maar wat houdt dat precies in? Als je daar vragen over weet te stellen tijdens het gesprek, dan wordt er opgemerkt dat je daadwerkelijk interesse hebt voor de functie. Lees je ook goed in over de werkzaamheden van het bedrijf zelf. Deze informatie kan ook tijdens het gesprek goed van pas komen.

 

No Comments

Leave a Comment