5 tips om je huis onaantrekkelijk te maken voor inbrekers

1.Maak het ze niet te makkelijk

Veel Nederlanders zijn zich er simpelweg niet van bewust dat er eenvoudig kan worden ingebroken. Hierdoor maken zij het criminelen vaak veel te makkelijk. Zo vergeten we nog weleens om goed af te sluiten. Trek de deur bijvoorbeeld niet zomaar achter je dicht, maar draai hem daadwerkelijk op slot. Sluit ramen goed en vergrendel deze. Berg daarnaast eventuele hulpmiddelen voor inbrekers goed op. Zo worden containers maar al te graag als hulpmiddel gebruikt door inbrekers. Zorg dus dat deze in een dichte schuur staan of keten ze vast op een plek waar ze niet als opstapje naar de eerste verdieping kunnen worden gebruikt.

 

2.Automatische verlichting

Inbrekers zijn niet zo dol op licht: ze willen immers niet gezien worden. Een slimme manier om criminelen je huis te laten overslaan is dan ook zorgdragen voor goede automatische buitenverlichting. Bij de meeste bouwmarkten kun je voor een klein prijsje buitenverlichting met bewegingsmelders aanschaffen.

 

3.Een goed alarmsystemen aanschaffen

Ook geluid is een heel goed preventiemiddel. De meeste inbrekers zullen er meteen vandoor gaan wanneer een alarmsysteem wordt geactiveerd. Zien ze van tevoren al dat er een goed systeem geïnstalleerd is, dan zullen ze de woning helemaal overslaan. Investeer dus in een goed alarm en maak ook kenbaar dat je over een dergelijk systeem beschikt. Dat voorkomt of beperkt de schade enorm.

 

4.Stevige sloten

Je hebt niets aan een dichte deur wanneer de sloten heel eenvoudig te manipuleren zijn. Kies daarom altijd voor goed hang- en sluitwerk van een erkend bedrijf. Lukt het een inbreker desondanks toch om de woning te betreden? Zorg dan dat ze in de woning niet te veel buit kunnen maken. Heb niet te veel contant geld in huis en berg waardevolle spullen goed op. Hiervoor kun je het beste een gecertificeerde kluis aanschaffen. Zorg ervoor dat deze groot en zwaar genoeg is of monteer hem in de muur. Dit voorkomt dat ze gehele kluis meenemen.

No Comments

Leave a Comment