5 tips voor de aanschaf van een was-droogcombinatie

was droogcombinatie

Je bent druk op zoek naar een was-droogcombinatie, maar weet niet waar je moet zoeken en waar je op moet letten. Dat is niet gek want er is veel keus en elk product heeft weer zijn eigen specificaties. Wij geven je 5 tips om op te letten bij het aanschaffen van een was-droogcombinatie zodat jij de perfecte machine hebt!

1. Kijk naar welk merk was-droogcombinatie het best bij jou past

Op de markt zijn er meerdere merken die was-droogcombinaties aanbieden. Elke soort heeft zijn eigen specificaties. Welke past het best bij jou?

De was-droogcombinaties van AEG beschikken over verschillende technieken zoals SensiDry en ProSense. SensiDry zorgt voor een lage droogtempratuur waardoor kleding minder slijt en langer mooi blijft. ProSense weegt jouw wasgoed dat in de trommel zit en past daar het programma op aan, hierdoor bespaar je energie.

Beko gebruikt een andere techniek bij het wassen en drogen van het wasgoed. Met AquaWave-technologie wordt het wasgoed zo zacht mogelijk behandeld. Hierdoor blijft oude kleding vaak goed en voorkomt het kreukels. De deuren van een Beko zijn zo ontworpen dat het wasgoed in de trommel een golvende beweging maakt.

Ook de was-droogcombinaties van Bosch hebben hun eigen technieken. Zo beschikken zij over beladingsherkenning en VarioPerfect. Met beladingsherkenning analyseert het systeem hoeveel wasgoed er in de trommel gaat en gebruikt dan het aantal liter water dat nodig is. Zo bespaar je een hoop energie. Met VarioPerfect kan je kiezen om snel te wassen of om energiezuinig te wassen.

Indesit is een ander merk dat was-droogcombinaties op de markt brengt. Zij verkopen vooral hele ruime was-droogcombinaties met een vulgewicht van wel 9 kg aan wasgoed. Handig voor een huishouden met meerdere mensen. Let wel op, bij het wassen is het vulgewicht groter dan tijdens het drogen.

De was-droogcombinaties van LG hebben een unieke 6-motion technologie. Hiermee kan je kiezen uit zes verschillende bewegingen voor de wastrommel. Ook bespaart deze technologie energie en is het goed voor het milieu. Het wasproces wordt afgestemd op het type wasgoed. Het resultaat hiervan is uitstekend.

Miele is een betrouwbaar merk en staat er om bekend dat hun apparaten jarenlang meegaan. Ook de was-droogcombinaties zijn betrouwbaar. Het vulgewicht van een Miele is meestal 7 of 8 kg aan wasgoed. Het centrifugeren bij de was-droogcombinatie gaat bij de meeste modellen met 1600 toeren, daardoor hoeft de droger minder werk te doen.

Dan hebben we ook nog Samsung. Dit merk is vooral bekend om hun tv’s en mobiele telefoons, maar ze brengen ook diverse soorten witgoed waaronder was-droogcombinaties op de markt. Samsung heeft veel technologieën, zoals QuickDrive, AddWash en EcoBubble. Met deze technologieën is de was sneller klaar en het bespaart ook nog eens een hoop energie.

Tot slot hebben we nog de was-droogcombinaties van Siemens. Deze was-droogcombinaties hebben een vulgewicht van 7 tot 10 kilo. Dit zijn ruime wastrommels en ideaal voor een huishouden met meerdere personen. Let er wel op dat bij het wassen het vulgewicht groter is dan bij het drogen van het wasgoed.

2. Kijk naar het energieverbruik van de was-droogcombinaties

Het grootste voordeel van een was-droogcombinatie is dat het heel veel ruimte scheelt. Toch zit er ook een nadeel aan een was-droogcombinatie. Het energieverbruik ligt namelijk een stuk hoger dan het apart gebruiken van een wasmachine en een droger. Veel merken zijn er hard mee bezig om hun was-droogcombinaties zo energiezuinig mogelijk te maken. Dit doen ze door met verschillende technologieën te werken. Zoals je net al kon lezen heeft bijna ieder merk wel zijn eigen technologie om hun apparaat zo energiezuinig mogelijk te maken.

Kijk bij het zoeken ook even naar het energielabel van het apparaat. Alle was-droogcombinaties met een energielabel hoger dan A kunnen gezien worden als energiezuinig. Bijna alle was-droogcombinaties hebben dat tegenwoordig wel, maar let altijd goed op de energielabels als dit iets is dat belangrijk voor jou is bij het zoeken naar een nieuwe was-droogcombinatie.

Hou bij het aanschaffen van een nieuwe was-droogcombinatie ook rekening met welke programma’s het apparaat kan draaien en hoelang dat duurt. Gemiddeld duurt een gecombineerd programma tot wel 7 uur. Er zijn ook was-droogcombinaties die korter of juist langer duren. Kijk daar vooral goed naar.

3. Zoek naar het juiste vulgewicht voor een was-droogcombinatie

In een was-drogercombinatie met een grote vulcapaciteit kan je veel kwijt, maar koop niet te groot. Het handigste is om de aankoop te baseren op het aantal gezinsleden/huisgenoten. Een groot gezin heeft behoefte aan een was-drogercombinatie met een hoger vulgewicht. Als je in een huishouden leeft met 1 of 2 volwassenen heb je genoeg aan een was-drogercombinatie met een vulcapaciteit van 7 kg. Dit geldt ook voor een huishouden met 3 of 4 mensen, daarbij zou je ook nog kunnen kijken naar een vulgewicht van 8 kg. Heeft je huishouden meer dan 5 mensen in huis? Dan is het verstandig om te kijken naar een was-drogercombinatie met een vulgewicht van 8 kg of hoger.

Het vulgewicht van een was-droogcombinatie is gemiddeld gezien tussen de 7 en 10 kilo. Dit gewicht aan wasgoed kan je er alleen in doen als je gaat wassen. Met het drogen moet je er rekening mee houden dat je maar de helft van het originele gewicht kan gebruiken. Dus als je een was-droogcombinatie hebt met een vulgewicht van 8 kg, betekent dat dat je iets meer dan 4 kg kunt drogen. Het kan wellicht makkelijker zijn om de wasbeurten te spreiden, op deze manier is het wassen en drogen duurzamer en beter voor de levensduur van je was-droogcombinatie.

4. Was-droogcombinatie of wasmachine en wasdroger? Wat zijn de gebruiksgemakken?

Een was-droogcombinatie scheelt veel ruimte doordat het wast en droogt in één machine. Daardoor hoef je geen tweede machine aan te schaffen en heb je nog genoeg ruimte over voor andere dingen. Zo zijn er nog wel meer handige voordelen aan een was-droogcombinatie die voor jou wel eens goed kunnen uitkomen.

Een ander voordeel van een was-droogcombinatie is bijvoorbeeld dat het geen condensbak heeft. Normale wasdrogers hebben dat wel en om de zoveel tijd moet die bak gereinigd worden. De was-droogcombinatie wordt aangesloten op een waterafvoer voor het wassen.

Een groot voordeel van een was-droogcombinatie is dat je met gemak non-stop kan wassen en drogen. Het nadeel is wel dat de programma’s van het apparaat vaak lang duren. Het handige is dat je het wasgoed niet hoeft over te plaatsen en gewoon in dezelfde trommel kan laten zitten. Ook is het een voordeel dat je geen gedoe hebt met het schoonmaken van het pluizenfilter. Het nadeel daarvan is dan wel weer dat je sneller pluizen op je wasgoed krijgt.

Een was-droogcombinatie is goedkoper dan los een wasmachine plus een wasdroger kopen. Vanaf zevenhonderd euro heb je al een goede was-droogcombinatie. Terwijl als je een wasmachine en een wasdroger apart wil kopen je al snel richting de duizend euro kwijt bent.

5. Kijk naar de geluidsniveaus van de was-droogcombinaties

Het verschil tussen het geluid van een was-droogcombinatie en een normale wasmachine is niet heel groot. De meeste was-droogcombinaties maken een geluid van tussen de 73 en 75 decibel. Een normale wasmachine produceert tussen de 76 en 79 decibel aan geluid. Tot aan 73 decibel spreken we van een stille was-droogcombinatie, vanaf 80 decibel wordt het luid. Dit geluidsniveau gaat voornamelijk over het centrifugeren want tijdens het wassen is het apparaat een stuk stiller.

Het verschil tussen een was-droogcombinatie met 73 dB en eentje met 76 dB is duidelijk te merken. Elke 3 dB betekent een verdubbeling of halvering van het geluid. Een was-droogcombinatie met 73 dB is dus twee keer zo stil als die met 76 dB. Een volledig stille was-droogcombinatie bestaat overigens niet, het apparaat zal altijd een beetje geluid produceren. Maar het verschil tussen een stil apparaat en een luid apparaat is duidelijk hoorbaar.

No Comments

Leave a Comment