5 tips voor een mooiere tuin

Het wordt weer zomer en dat betekent dat we weer volop kunnen gaan genieten van onze tuin. Maar om goed te kunnen genieten moet je tuin wel aan jouw wensen voldoen. Om je tuin aan te passen is het wel verstandig dat je jezelf goed hebt verdiept. In dit artikel zullen wij 5 tips bespreken die jouw tuin een stuk mooier maakt! 

Genoeg planten 

Planten geven een unieke sfeer aan je tuin zorg daarom voor genoeg planten. Maar voordat je planten gaat kopen is het verstandig om goed na te denken over waar je al je planten wilt gaan neerzetten. Het is niet de bedoeling dat een plant continu in de zon staat en zo dood gaat terwijl de rest in de schaduw staat. Kies daarom ook voor een speciale plant die goed tegen bepaalde weersomstandigheden kan. Daarnaast kan je een gevarieerd pakket aan planten samenstellen denk hierbij aan zomerbloeiers, structuurplanten en groene planten. 

Het juiste tuinontwerp

Een tuinontwerp is ontzettend belangrijk voor je tuin. Hierdoor zorg je ervoor dat er een goede structuur heerst in je tuin, daarnaast maakt het je tuin overzichtelijker en makkelijker in onderhoud. Je voorkomt dat er een drukke sfeer in je tuin ontstaat door bijvoorbeeld grillige paden. Ook zorgt het juiste tuinontwerp voor een compleet geheel van je tuin. 

Sfeervolle verlichting 

In het donker zitten is natuurlijk nooit zo gezellig plaats daarom sfeervolle tuinverlichting. Er zijn heel veel verschillende soorten tuinverlichting daarom zit er altijd wel wat bij voor ieder wat wils! Tuinverlichting werkt meestal ook nog eens op zonne-energie wat milieubesparend is. Tuinverlichting is heel erg bepalend voor de sfeer in je tuin beeld je maar is een grote strakke tuin in zonder tuinverlichting. En daarna een beeld van een grote strakke tuin met heel veel gave spots erin. Hierom kan de tuinverlichting essentieel zijn voor jouw tuin. 

Creëer een leuke zitruimte 

Een leuke zitruimte creëren is natuurlijk erg belangrijk aangezien je het merendeel gaat zitten in je tuin. Kies daarom een leuke loungeset die past bij jouw tuin. Maak hiervoor een speciale plek vrij zodat je lekker kan genieten van jouw tuin. 

Container ombouw

Kliko’s/containers vormen ook vaak een groot obstakel in een tuin. Ze zien er gewoon niet uit in een tuin. De oplossing hiervoor is eenvoudig namelijk een container/kliko ombouw. Maar een kliko ombouw kopen is niet zo verstandig zonder je jezelf eerst in te verdiepen zorg daarom altijd dat je jezelf goed inlicht. 

No Comments

Leave a Comment