5 Tips voor het verfraaien en herindelen van uw huis

Het gaat niet alleen om praktische tips – hoe objecten het beste te tonen, waar je op moet letten bij het kopen van meubels en het type verf dat het beste werkt in een bepaalde kamer – maar ook hoe je moet denken als een binnenhuisarchitect.

Hieronder wat advies over waar te beginnen bij het aanpakken van ontwerpprojecten. Dus of u nu een nieuw huis inricht, uw keuken bijwerkt of gewoon wat inspiratie wilt om uw huis op te frissen, hier zijn vij top tips om uw inrichting aan te passen.

  1. Bepaal je stijl

Hoe wil je een ruimte voelen? Hier is een truc om je te helpen je stijl aan te scherpen: kijk eens naar je kast. Geef je de voorkeur aan op maat gemaakte stukken of heb je liever losse en comfortabelere artikelen? Ben je aangetrokken tot bepaalde kleuren of patronen? Een andere manier om je te helpen je stijl te bepalen, is door te denken aan sleutelwoorden die bepalen hoe je een ruimte wilt voelen. Traditioneel, formeel, elegant, speels, humoristisch, uitnodigend, monochromatisch, gestroomlijnd of modern? Let op ontwerpinspiraties in elk facet van het leven. Denk aan een hotel waar je hebt verbleven of een restaurant waar je hebt gegeten dat je vooral aanspreekt.

  1. Zoek uit wat je niet leuk vindt

Het is een stuk eenvoudiger voor mensen om uit te drukken wat ze niet leuk vinden. Door antipathieën in de vergelijking te plaatsen, kunnen we sommige dingen elimineren en andere versmallen. Een vetgedrukte grootschalige afdruk kan u bijvoorbeeld herinneren aan iets in uw jeugd dat u niet in uw eigen ruimte wilt zien. Of een stoel met een rugleuning kan herinneringen oproepen om naar time-outs te worden gestuurd voor het trekken van het haar van je zus. Evenzo kan een bepaalde kleur gevoelens oproepen van een eerdere ontwerptrend die je niet graag wilt herhalen. Deze herinneringen en reacties zijn zeer persoonlijk en individueel, maar bepalen ook onze smaak.

  1. Bouw rond uw ruimte

Ruimteplanning, die schaal beïnvloedt, is essentieel. Mensen gebruiken vaak meubels die te groot of te klein zijn voor een ruimte. Ik geef de schuld aan een bepaald retailbedrijf voor de grootschalige meubels die tegenwoordig interieurs verzadigen. Bouw rond het meubilair waar u daadwerkelijk ruimte voor heeft. Denk aan de balans van een ruimte. Overweeg voor grotere ruimtes zones in te stellen voor verschillende activiteiten: een eetkamer met tafels en stoelen dat bevorderlijk is voor een gesprek aan tafel of om samen te dineren; een ander gebied voor televisiekijken; een werkruimte met een bureau of tafel voor projecten of games. Hoewel ik van symmetrie houd, kun je dingen te gekunsteld laten aanvoelen als je alles symmetrisch maakt. Denk aan het visuele gewicht en de verdeling om een ​​ruimte in evenwicht te brengen. Aandeel en schaal zijn de sleutel tot elk ontwerp.

  1. Selecteer uw verf

Verfselectie is een van de belangrijkste en meest kostenbesparende beslissingen die u kunt nemen. Juiste verfkeuzes verbinden ruimtes op harmonieuze wijze. Beschouw het huis als geheel. Je riskeert het creëren van onsamenhangende kamers als je één kamer tegelijk schildert. Houd rekening met hoe kleuren onze stemming beïnvloeden. Sommige kleuren zorgen ervoor dat mensen zich gelukkig, kalm of zelfs onrustig voelen.

Bekijk de werkelijke verfkleuren op uw muren wanneer u naar opties kijkt. Bekijk ze in natuurlijk licht, ’s morgens licht en’ s nachts. Vaak zal een go-to-kleur die goed werkte voor het ene project niet werken voor een ander. De verfstalen in de verfwinkel zijn een nuttig uitgangspunt, maar wat er op papier goed uitziet, vertaalt zich misschien niet in je interieur. Probeer met witte verf een handvol verschillende tinten aan de muur en let vooral op de ondertoon. Ze kunnen een vleugje roze, blauw of geel hebben. De buitenomgeving heeft een sterke invloed op de temperatuur van het licht. De planten en de lucht kunnen reflecties van groen en blauw op uw binnenmuren creëren.

  1. Begin vanaf de grond

Ontwerp kan overweldigend zijn. Mensen willen vaak weten waar ze precies moeten beginnen. Voor elke kamer stel ik meestal voor dat u vanaf de grond begint: beslis over de vloerbedekking. Het maakt niet uit of u hardhouten vloeren, karpetten, tegels, stenen of kamerbreed tapijt wilt hebben. Als je eerst aan je vloer nadenkt, zal dit bepalen hoe andere stukken in de ruimte worden gestapeld. Als u een neutrale tint of natuurlijke vezel zonder veel patroon of kleur selecteert, hebt u meer opties met kleuren of bekleding. Als u begint met een antiek tapijt, kunt u kleuren uit het tapijt tekenen om een ​​kleurenpalet te formuleren. Het is belangrijk om deze dingen samen te plannen, anders krijg je het circuseffect: er gebeuren teveel dingen zonder dat de ruimte als geheel tegelijkertijd functioneert. Beginnen met een bank of gestoffeerde stoelen beperkt je stijl onmiddellijk. Er is meer flexibiliteit met zoiets als een vloerkleed met tientallen of zelfs honderden mogelijkheden.

No Comments

Leave a Comment