Actieve dag? Op naar Zwolle!

Naar het buitenland op vakantie? Dat kan. Maar ook binnen onze grenzen is er genoeg te beleven. Je hoeft niet eens naar de grootste steden te trekken!

 

In Zwolle heb je bijvoorbeeld Kattegat en het Stadsfestival, waar een keur aan verschillende artiesten optreden, waaronder aanstormende talenten. Die wil je toch een hart onder de riem steken? Bovendien zul je het met ons eens zijn dat iedereen zichzelf mag wezen. En dat wordt gevierd tijdens Zwolle Pride! Verdere manieren om cultuur te snuiven zijn poppodium Hedon en De Spiegel, het stedelijk theater. Laten we ook het Stedelijk Museum en de Fundatie niet vergeten, waar je van alles leert over wat je altijd al had willen weten via de meest uiteenlopende exposities.

Winkelen kun je in Zwolle ook. Maar wat moet je nou echt gezien hebben?

Historisch centrum

De stad zelf, bijvoorbeeld! Daar lopen mensen vaak helemaal aan voorbij, een blik werpen op de omgeving. Iets met een reis die belangrijker is dan de bestemming. Maar als de reis nou de bestemming zelf is? Oftewel, wat nou wanneer je Zwolle bezoekt om meer te weten te komen over de geschiedenis ervan? Al die authentieke gebouwen hebben allemaal hun eigen verhaal te vertellen. Geef ze daarvoor volop de kans en maak een wandeling door het historische centrum! Dat kan te voet, op de fiets of per boot.

Dinoland Zwolle

‘t Is natuurlijk geen geheim dat er miljoenen jaren geleden reusachtige monsters rondzwierven op onze planeet. Maak nader kennis met ze in Dinoland Zwolle! Hier komen ze weer eventjes tot leven en leer je meer over de verschillende soorten die je kunt onderscheiden.

Wanneer je bent uitgekeken of eigenlijk helemaal niet zo gecharmeerd bent van dino’s, is er ook nog genoeg te doen. Bezoek de klimmuur, mep een balletje op de midgetgolfbaan of ga lekker lasergamen!

Bonami SpelComputer Museum

Zo’n beetje dé populairste bezigheid van de afgelopen decennia onder jongeren – en oudere jongeren – is gamen. De ene console is nog maar nauwelijks verschenen of de techniek haalt die alweer in. Games doen tegenwoordig dingen waar we tien jaar geleden nog niet van hadden mogen dromen, zo echt zien ze er soms uit. Maar waar begon het allemaal? Daar kom je achter door, al spelend natuurlijk, een bezoekje te brengen aan het Bonami SpelComputer Museum!

Hapje eten

Na een dag vol activiteit wil je uiteraard even uit kunnen rusten. Daar krijg je volop de kans voor door in een restaurant te Zwolle naar keuze te gaan toeven! In het centrum vind je verschillende kleine tentjes en grotere etablissementen met keukens van over de hele wereld. Maar ook gerechten van dichtbij huis zijn er volop te vinden. Kortom, maak een reservering of stap gewoon een restaurant binnen waar nog een tafeltje voor je vrij is!

No Comments

Leave a Comment