Afvallen en gezonder leven? Lees onze tips!

Wil je afvallen en gezonder gaan eten? Join the movement! Net zoals jij wordt de Nederlandse samenleving beetje bij beetje een stuk bewuster van ons eetpatroon. Pak jij vaak een simpele snelle (ongezonde) hap in de avond? Eet je in de middag altijd tosti met een lading ketchup? Dat zijn kleine dingetjes die gezamenlijk ervoor kunnen zorgen dat je gezondheid achteruit gaat. Zo zijn we in Nederland ook gewend om veel zout te gebruiken maar wist je dat in een Cup-a-Soup zakje bijna je dagelijkse portie zout zit?

Wil je gezonder gaan leven en wat kilo’s afvallen? Onderstaand geven we 5 tips waardoor jij sneller afvalt:

  • Koolhydraatarmer eten: koolhydraten krijg je al heel snel teveel binnen. Let daarom goed op de koolhydraten in je voeding!
  • Cardio én krachttraining: sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Per dag moet je minimaal een half uur intensieve beweging krijgen. Haal jij dat? Eet je gezond en blijf je met je kont op de bank zitten… dan val je niet, of amper, af! Hoe val je goed af? Onderzoek wijst uit dat je met 70% goede voeding en 30% sporten het effectiefst en snelst afvalt. Loop je vaak hard? Dat is al een begin. Maar door krachttraining te gaan doen in de sportschool boek je sneller resultaat. Met krachttraining bereik je namelijk meer dan met enkel cardio omdat je spieren nog lang na een training aan het herstellen zijn en daardoor vet verbranden.
  • Verander je mindset: veel mensen die beginnen aan een dieet willen het liefst 10 kilo afvallen binnen een maand. Dat lukt echter niet op een gezonde manier. Volg geen crash dieet en val geleidelijk af met een gezond voedingspatroon. Je lichaam en mindset moet wennen aan je nieuwe levensstijl en als je teveel hooi op je vork neemt is de kans groot dat je snel terugvalt in je oude patroon. Bedenk dus dat het tijd nodig heeft, en dat is niet erg want de tijd vliegt als je eenmaal begonnen bent met afvallen!
  • Af en toe snoepen mag: het is onmenselijk om gelijk cold turkey te gaan dus accepteer dat het ok is om af en toe te zondigen. Heb je de hele week gezond gegeten en heb je aan het eind van de week zin in een lekker kroketje? Doen! Beloon jezelf voor het harde werk. Mentaal en lichamelijk werkt dit het beste
  • Eet anders maar niet minder: zoals bovenstaand vermeld helpt een crashdieet in 99% van de gevallen niet. Je hongert je lichaam uit waardoor je afvalt, maar je krijgt ook minder energie en uiteindelijk kom je ook weer net zo snel aan als dat je af bent gevallen. Eet daarom anders, maar zorg wel dat je je calorie-inname op het juiste niveau houdt. Was je ontbijt een bananensapje (vol suikers en weinig voedingsmiddelen)? Neem dan in plaats daarvan franse kwark met een beetje honing en granola!

 

Zoek je gezonde recepten? Neem dan eens een kijkje op deze website.

No Comments

Leave a Comment