Alle scooter voordelen op een rijtje

Als mensen op zoek gaan naar een vervoersmiddel, kiezen ze al snel voor een auto. Maar waarom eigenlijk niet voor een scooter? De e-bike is tegenwoordig niet meer weg te denken, maar een scooter? Hoh maar. Om jou het tegendeel te bewijzen, gaan we je laten zien welke voordelen het hebben van een scooter heeft. 

Nooit meer file

Het grote voordeel van een scooter (en de belangrijkste, als je het ons vraagt) is toch wel dat je nooit meer in de file hoeft te staan. Veel mensen kiezen voor een auto om mee naar hun werk te gaan. Vaak is dit een kwartiertje tot een half uur met de auto. Die file nemen ze dan voor lief. Maar waarom in de file staan en dus eerder je bed uit moeten als je net zo snel (of misschien wel sneller) bent als je op een scooter naar je werk gaat?! 

Erg zuinig in gebruik

Een gemiddelde auto rijdt ongeveer 1 op 14. Afhankelijk van het model varieert dit nog richting 1 op 10 of 1 op 18. Maar veel zuiniger dan dat ga je het niet krijgen. Een scooter is echt de meest zuinige keuze. Met een scooter rijd je op 1 liter benzine maar liefst 35 kilometer! Dat is meer dan het dubbele van een gemiddelde auto. Tel maar uit, die winst. 

Benzine of toch liever elektrisch?

Als je echt zuinig aan wil doen, is een elektrische scooter de beste keuze voor jou. Vespa heeft een toffe elektrische scooter uitgebracht. Maar ook de elektrische scooters van IVA zijn echte pareltjes. Zo hoef je de IVA scooters maar 8 uur aan de oplader te leggen (als je slaapt, bijvoorbeeld) en vervolgens kan je 80 kilometer afleggen met je scooter. Perfect voor naar je werk, een middagje naar de stad of om even snel wat boodschappen te halen.

Parkeren waar je maar wilt

Oké, dat is niet helemaal waar. Je kan niet overal parkeren, maar wel bijna overal. Je herkent vast wel de frustratie wanneer je met een auto in de stad wil parkeren. Je rijdt van parkeergarage naar parkeergarage om te kijken of er nog een plekje is of je betaalt veel geld voor maar een paar uurtjes parkeren. Zonde, want met een scooter kan je (bijna) overal parkeren. Geen frustraties meer tijdens je zoektocht naar een parkeerplaats én geen parkeerkosten. Dus, op zoek naar meer voordelen of ben je inmiddels al overtuigd?

No Comments

Leave a Comment