Alle voordelen van een scootmobiel

Alle voordelen van een scootmobiel

Scootmobielen zijn fantastische hulpmiddelen voor iedereen die slecht ter been is of mindervalide is. Het is een uitkomst in veel verschillende situaties. Mocht je nog twijfelen of je de stap gaat nemen om een scootmobiel te nemen dan geven we je graag een opsomming van alle voordelen.

Behoud je vrijheid

Als je slecht ter been bent, mindervalide bent of ademhalingsproblemen hebt kan het lastig zijn om langere stukken te lopen. Met een scootmobiel krijg je alle vrijheid terug en kun je deze langere afstanden afleggen. Je kunt weer makkelijk boodschappen doen, even naar de markt of op visite bij vrienden en familie. Daarnaast kan een scootmobiel tot wel 25km per uur afleggen, zo heb je die boodschappen ook lekker snel gehaald. Veel winkels en andere gelegenheden zijn goed toegankelijk voor scootmobielen. Zo zal je veel vrijheid ervaren wanneer je met een scootmobiel weer meer leuke dingen kunt doen.

Een scootmobiel is veilig

De vrijheid van een scootmobiel mag natuurlijk niet ten koste gaan aan de veiligheid. Gelukkig is dat zeker niet het geval. Een kwalitatieve scootmobiel heeft een goede wegligging door de stevige wielen. Daarnaast zijn scootmobielen goed verlicht en hebben ze zelfs remlichten en een signaal voor achteruit rijden. Ook hoef je niet bang te zijn om om te vallen, want een goede scootmobiel is voorzien van wheeliebar waardoor je nooit achterover zal slaan.

Verschillende soorten scootmobielen

Er zijn veel verschillende soorten scootmobielen op de markt. Het grootste verschil zit in de hoeveelheid wielen. Elke soort heeft eigen voor- en nadelen. Een scootmobiel met 3 wielen is licht in de besturing en erg wendbaar. Dit is de meest voorkomende variant. Een scootmobiel met 4 wielen is extra stabiel en een extra veilig gevoel. Hoewel een scootmobiel met 3 wielen ook erg veilig is hebben sommige mensen toch de voorkeur voor de stevigheid van 4 wielen. Voor wie nóg meer stevigheid en stabiliteit wil zijn er ook scootmobielen met 5 wielen.

Accessoires

Een van de leukste voordelen is dat een scootmobiel ook uit te breiden is met accessoires. Van windschermen tot mandjes. Zo zit je lekker uit de wind en kun je al je spullen of boodschappen makkelijk vervoeren.

 

No Comments

Leave a Comment