Allergieën bij je trouwe viervoeter

Niets is vervelender dan een hond die allergisch is voor veel voedingsmiddelen. Het duurt vaak lang voordat je erachter bent waar je trouwe viervoeter precies allergisch voor is. Dit is een lang proces en er moet veel getest worden. Het juiste voer voor je hond is erg belangrijk. 

Waar moet je allemaal op letten?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om dit te constateren bij je hond. Vaak zie je het aan het krabben, bijten en likken. Zowel jij als je hond wordt er gek van. Je hond is erg onrustig. Door het vele bijten, krabben en likken verliest de hond ook vaak haar. Er ontstaan plekken op het lichaam van de hond. Op zich is dit logisch want een allergie is een reactie van het immuunsysteem op bepaalde stoffen. Je merkt het dan ook vaak aan de geur die rondom je hond hangt. De hond kan door het vele krabben en likken huidontstekingen krijgen. Uiteraard betekent jeuk bij de hond niet altijd meteen een allergie. Het kan ook met andere elementen te maken hebben. Merk je dat je hond andere kwalen heeft? Dan kan het zo zijn dat je hond een ander dieet moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan een nierdieet voor je hond. Een bezoek aan de dierenarts wordt dan ook zeer aangeraden. 

Voedselallergie

Er zijn verschillende voorkomende allergieën bij honden. Het komt vaak voor dat een hond allergisch is voor een bepaalde voedingsstof in het voer. Deze allergie ontstaat vaak al in het eerste jaar van de pup. Maar zoals bekend is bij allergieën kan het ook gaandeweg opeens ontstaan. Het kan dus zomaar zijn dat de hond de eerste drie jaar goed reageert op dit voer maar dat dit opeens niet meer het geval is. De symptomen bij een allergie voor bepaald voer zijn: huidproblemen, veel jeuk en darmproblemen. Voornamelijk deze darmproblemen zijn snel te constateren. Je hond heeft last van winderigheid, diarree en moet misschien zelfs wel braken. Het lichaam van de hond doet er alles aan om deze voedingsstoffen kwijt te raken. 

Diagnose

Als je aan je hond merkt dat je trouwe viervoeter niet helemaal zichzelf is, wordt aangeraden om een afspraak te maken bij de dierenarts. Zij kunnen door middel van bepaalde testjes kijken waar je hond allergisch voor is. Op basis van deze testen kan de juiste voeding aanbevolen worden en waar nodig de juiste medicatie voorgeschreven worden. Bij veel allergieën is het belangrijk dat je hond op een bepaald dieet gaat. Bekijk de voedingsstoffen en bestel kleine porties. Hierdoor kan je vele soorten proberen en kijken welk voer het beste bij jouw hond past. Begin bijvoorbeeld eens bij Raw4Dogs van KVV Webwinkel

No Comments

Leave a Comment