Alles over heftafels en palletwagens

Door middel van palletwagens kun je goederen gemakkelijk en snel vervoeren. Met het gebruik van een palletwagen hoef je niet zelf zware producten te tillen en te slepen. Palletwagens zijn er in verschillende soorten en maten. Daarnaast zijn ze ook nog eens verkrijgbaar met verschillende wielen. Lees hier alles over palletwagens.

Soorten palletwagens

Een palletwagen wordt ook wel een pallettruck of een pompwagen genoemd. De verschillende soorten palletwagens worden hieronder beschreven:

  • Elektrische pompwagen: deze palletwagen is voorzien van een elektrische motor. De elektrische motor zorgt ervoor dat je minder krachtspanning hoeft te gebruiken bij het vervoeren van de goederen. 
  • Handpalletwagen: bij deze palletwagen heb je meer krachtspanning nodig. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en hebben een capaciteit van 1500kg t/m 3000kg.
  • RVS palletwagens: deze palletwagens zijn corrosiebestending en robuust. Dat betekent dat ze goed tegen vocht kunnen en bestand zijn tegen vuil en chemicaliën. Voornamelijk geschikt voor ruimtes waar hygiëne voorop staat. De palletwagens zijn gemaakt van roestvrijstaal. 
  • Weegpalletwagen: zoals de naam al aangeeft is dit een palletwagen met een weegschaal. Het gewicht van de goederen wordt berekend door middel van een weegsysteem bestaande uit 4 cellen die zich bevindt in de hefvorken. 
  • Schaarpalletwagen: deze hefwagens kunnen gebruikt worden als verplaatsbare werktafel of handpallettruck. Er wordt verwezen naar een schaar, omdat de constructie bestaat uit 2 parellel lopende schaararmen. 

Soorten wielen voor palletwagens

Een palletwagen heeft 2 vorkwielen en 2 stuurwielen. De wielen zijn in verschillende materialen te verkrijgen: rubber, polyurethaan en nylon. Rubber zorgt voor geringe rolweerstand en geruisloze loop. Nylon zorgt ook een geruisloze loop, maar is ook bestand tegen metaalspanen en agressieve stoffen. Wielen van polyurethaan zijn bestand tegen zuren en zijn geschikt voor harden ondergronden en buitengebruik.

Het is afhankelijk van de werkzaamheden die verricht moeten worden, welke palletwagen het meest geschikt is.

No Comments

Leave a Comment