Alles wat jij moet weten over het industriële interieur

Het industriële interieur is vandaag de dag nauwelijks meer weg te denken uit onze samenleving. Waar enkele tientallen jaren geleden veel mensen nog voor een landelijke stijl gingen, met aardse en zachte kleuren, natuurlijke materialen en tierelantijntjes hier en daar, is dat nu toch wel even iets anders. Het industriële interieur kenmerkt zich namelijk door termen als stoer, functioneel, ruw en ongepolijst. Wil je graag wat meer te weten komen over het industriële interieur? Lees dan even verder want in deze blog gaan we dieper in op het ontstaan van het industriële interieur en geven we voorbeelden van meubels die passen binnen deze stijl. Lees dus snel even verder!

Het ontstaan van het industriële interieur

 

Het industriële interieur is eigenlijk ontstaan als gevolg van de vele fabrieken in Europa en Amerika die aan het begin van deze eeuw hun deuren moesten sluiten. De bevolking nam ondertussen gestaag toe en er ontstond een woningnood. Daarop besloten mensen om hun intrek te nemen in de leegstaande fabriekshallen. Deze hallen werden veelal gekenmerkt door ruwe muren, betonnen vloeren, grote stalen ramen en niet weggewerkte buizen en balken. Je kunt je voorstellen dat de meubels die goed passen binnen de landelijke stijl compleet in het niet vielen binnen dit industriële interieur. Daarop besloot men om robuuste en stevige meubels te produceren die beter binnen dit interieur passen. Tot slot is dit alles overgewaaid naar de ‘normale, standaard’ huiskamer. En zo is het industriële interieur ontstaan.

Stoer, functioneel, ruw, ongepolijst

 

Stoer, functioneel, ruw en ongepolijst zijn allemaal termen die de industriële stijl goed omschrijven. Het gaat hierbij om stoere, robuuste meubels die vooral functioneel dienen te zijn. Geen kleedjes of overige tierelantijntjes hier en daar. Alles moet een functie hebben. Tafelbladen van bijvoorbeeld een salontafel worden het liefst vervaardigd uit ruw hout, met daaronder een ongepolijst stalen frame. Ook een betonnen vloer past natuurlijk perfect binnen deze stijl. En wat dacht je van die oude houten balken en ‘lelijke’ buizen? Laat ze lekker zichtbaar en schilder ze desnoods zwart!

Voorbeelden van bijpassende meubels

Niet alleen die houten salontafel met stalen frame past goed binnen het industriële interieur, ook andere robuuste meubels zijn een must binnen deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste eetkamertafel in dezelfde stijl of een stoere open kast gemaakt van staal. In vrijwel iedere woonwinkel, zowel fysiek als online, vind je tal van bijpassende meubels. De enige vragen die je jezelf moet stellen zijn: is het stoer? Is het ruw en ongepolijst? En is het tot slot ook functioneel? Zodra je alle vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, weet je zeker dat je een meubel hebt die mooi zal staan binnen jouw industriële interieur!

No Comments

Leave a Comment