Apparatuur wat gebruikt kan worden tijdens een brandweertraining

Niet alleen bedrijven, scholen en gezinnen hebben brand trainingen. De brandweer zelf hebben ook met regelmaat een brandweer training. Het is belangrijk dat ze up-to-date zijn, gebruik maken van nieuwe apparatuur en steeds sneller worden. Zo kan het zijn dat ze nieuwe apparatuur hebben gekregen, dan is het wel belangrijk dat ze weten hoe het werkt in een noodsituatie. Gelukkig zijn hiervoor speciale locaties die op een daadwerkelijke brand kunnen lijken. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van speciale apparatuur om het zo echt mogelijk te laten lijken.

 

Explosies

Brandweerlieden blussen niet alleen maar branden. Ze doen zoveel meer dan dit. Een van de andere dingen wat ze doen is op locatie komen waar er een kans is op een explosie of gevaarlijke stoffen. Dit is wat anders dan een brand omdat je niet meteen de oorzaak kan vinden. Tijdens de training houden ze onder de knie hoe ze een eventuele explosie of giftige stof moeten aanpakken. Dit doen ze met een vapour blasting. Dit is een apparaat die een explosie en giftige stoffen kan na boosten. Dit alles is om het zo echt mogelijk te laten lijken maar ook om het alsnog op een veilige manier te kunnen doen.

 

Blussen

Het blussen van een brand kost veel water. Het is misschien wat lastiger om een heel huis in brand te steken maar wat wel kan is een intelligent training systeem. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van sensoren waardoor het blussen met speciale, hervulbare blussers wordt gedaan. Het vuur dooft pas als de blusser op de juiste manier wordt gebruikt. Op deze manier leren ze goed hoe ze de blusser moeten gebruiken en op deze manier leren is goed voor je geheugen.  Doen laat onthouden natuurlijk. Brandweerlieden hebben natuurlijk eerst wat les gevolgd maar alleen iemand die het uitlicht met woorden is niet genoeg om iets goed onder de knie te krijgen.

 

No Comments

Leave a Comment