Bachbloesemtherapie – Hoe te beginnen

Bachbloesemtherapie is een alternatieve wijze voor het bevorderen van de mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Dit is een holistisch systeem van 38 remedies die bestaat uit bloemen en planten om u te helpen uw gemoedsrust te bestendigen en uw emotioneel welzijn in uw dagelijks leven te herstellen. De Bachbloesemremedies zijn extracten die worden geleverd in handige, draagbare druppelflesjes en bieden tal van gezondheidsvoordelen, zoals hulp tegen depressie, angst, gebrek aan eigenwaarde, vermoeidheid en neurologische aandoeningen. De planten van Bach doen dit op een subtiele, zachtaardige manier, is non-toxisch en niet verslavend. Bent u van plan te starten met Bachbloesemtherapie? Dan leest u hier hoe u van start kunt gaan met enkele handige tips. 

Bachbloesem innemen naar eigen voorkeur en behoeften

Bloesemtherapieën zijn gemakkelijk en bieden een zachte werking, waardoor de dosering kan worden aangepast aan uw behoeften en voorkeuren. Daarnaast is het mogelijk om de 38 Bachextracten te combineren met elkaar, tot 7 verschillende combinaties om uw eigen persoonlijke mengsel te maken. 

Hoe bloemenremedies in te nemen

Als u kiest voor het beginnen met het gebruik van een enkel middel, begin met een minimum van 2 druppels. Dit kan direct op de tong aan of voeg de druppels toe aan een glas water en nip met tussenpozen gedurende de dag. Dit kunt u herhalen indien nodig, want Bach Bloesem Rescue kan de hele dag door worden ingenomen. Voor meervoudig gebruik kunt u 2 druppels van elke remedie (tot 7 druppels) toevoegen aan een shakerflesje gevuld met water. Naarmate u de therapie vordert, kunt u beter beginnen te bepalen wat de gewenste dosering voor u is. 

Als u van plan bent uw persoonlijke mengsel mee te nemen, dan kunt u een theelepel appelciderazijn, glycerine of brandewijn toevoegen als conserveermiddel. De meeste Bachbloesemmiddelen bevatten een zeer klein percentage alcohol als conserveringsmiddel, waardoor de extracten gemakkelijk jaren kunnen meegaan.

 Extra tips voor het gebruik van Bachbloesemextracten

  • De 38 Bach bloesem essences zijn natuurlijke remedies voor mens, dier en plant. Iedereen kunt ze gebruiken, van baby’s tot ouderen. Wilt u Bachbloesemextracten gebruiken voor u baby of huisdier, dan kan een Bachbloesemtherapeut u daarbij helpen. 

 

  • Begint u met een Bachbloementherapie, dan is het handig om de flacons binnen handbereik te hebben wanneer u ze nodig heeft. Merkt u bijvoorbeeld dat u last heeft van negatieve stemmingen, voeg een paar druppels aan uw glas water en drink met regelmaat. Dit kan helpen om u beter te laten voelen. 

 

  • Het inschakelen van een Bachbloesemtherapeut kan worden overwogen voor meer bewustzijn over het gebruik van dit alternatieve, natuurlijke geneesmiddel. Een gespecialiseerde therapeut in Bachbloesem kan u helpen bij het maken van uw persoonlijke mengsels en meer informatie geven over de wijze waarop u de therapie kunt bevorderen.

No Comments

Leave a Comment