Bagagewagens zijn heel gewild, waarom eigenlijk?

De ideale aanhangers om mee te nemen op vakantie zijn de bagagewagens, zo heb je altijd genoeg ruimte en je kan dak dragers op je bagagewagen zetten zodat je jouw fiets ook mee kan nemen. Zo zorgen bagagewagens voor genoeg plezier op de vakantie. Bagagewagens kunnen achter bijna elke auto omdat ze vrij licht zijn. Vorige zomer waren er weinig tot geen bagagewagens leverbaar omdat er een grote interesse was om naar het buitenland te gaan toen de grenzen weer open mochten. 

Wil jij zeker weten dat je een bagagewagen kan scoren, wees er dan snel bij!

De bagagewagens zijn niet alleen inzetbaar voor vakantie!

In alle periodes van het jaar zijn bagagewagens populair, denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van visspullen van een sportvisser. Bagagewagens zijn ook handig bij watersporten zoals kitesurfen, windsurfen en golfsurfen, maar ze zijn ook populair bij wintersporten om je ski’s of snowboard in op te bergen. Ook worden bagagewagens als een soort gereedschapskist gebruikt door bouwbedrijven, zo kan je ze op iedere locatie neerzetten en gemakkelijk weer meenemen. Zogenoemde powertrailers zijn hierdoor populair geworden omdat deze eerder als gereedschapswagens werden gebruikt. Door de omhoog openklappende deksel van bagagewagens kan je gemakkelijk je gereedschap pakken. Bagagewagens worden soms ook tenttrailers of tent bagagewagens genoemd, dit omdat je een tent boven op de bagagewagen kan plaatsen.

Geremde of ongeremde bagagewagen kopen?

Afhankelijk van het laadvermogen zijn bagagewagens geremd of ongeremd. Bij geremde bagagewagens remt de bagagewagen als de auto ook remt door een oplooprem met trommelremmen op de assen. Deze werking is identiek aan geremde aanhangwagens. Geremde bagagewagens hebben een betere wegligging hierdoor en je vermindert de slijtage aan de remschijven van de auto. Vaak staat een geremde bagagewagen te koop met een hoger draagvermogen, maar de meest gebruikte variant zijn ongeremde bagagewagens van aluminium. Meestal zijn deze uitgerust met een bruto laadvermogen van 750 kg. Deze bagagewagens zijn dus prima geschikt voor vakantiegangers en hobbyisten. 

Welke bagagewagen is voor mij geschikt? En waar koop ik die?

Om erachter te komen welke bagagewagen het meest geschikt is voor jou, moet je met de volgende punten rekening houden:

 • Wat wil je gaan vervoeren?
 • Hoe groot en hoe zwaar is hetgeen wat je wilt vervoeren?
 • Wat moeten dan de afmetingen voor de bagagewagen zijn?
 • Geremd of ongeremd?
 • Welk merk bagagewagen heeft jouw voorkeur?

Als je een beeld hebt van wat je wilt, ga je opzoek naar de juiste aanbieder in bagagewagens. Aanhangwagendirect is een goed voorbeeld door hun brede assortiment bagagewagens in verschillende soorten en maten. Bij Aanhangwagendirect kan je zeker terecht voor Anssems bagagewagens!

Bagagewagens van Aanhangwagendirect huren?

Als je niet meteen een bagagewagen wilt kopen omdat je niet weet hoeveel je hem gaat gebruiken, dan kan je ze ook gewoon huren! Zo heb je een goedkopere oplossing om op pad te gaan met jouw bagagewagen. Je kan ook verschillende accessoires erbij huren om de bagagewagen toch nog wat handiger te maken. 

Tegenwoordig kan je ook bagagewagens leasen, hierover kan je meer informatie vinden op de site van Aanhangwagendirect. Ook biedt Aanhangwagendirect aan om te leveren op locatie, dus woon je niet in de buurt of ben je niet in de gelegenheid om hem op te halen? Dan kan Aanhangwagendirect jouw bagagewagen gewoon brengen! Neem gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect voor hulp bij het zoeken naar de juiste bagagewagens.

1 Comment

 • hans juni 8, 2022 at 12:26 pm Reply

  Hallo,
  Jammer dat het artikel niet compleet is !
  “Om erachter te komen welke bagagewagen het meest geschikt is voor jou, moet je met de volgende punten rekening houden:
  Nergens word gerept (doet de gemiddelde aanhangwagenverkoper ook niet) over het “gewicht Aanhanger” op te vragen RDW- site
  bv een Golf 2016
  Gewicht aanhanger geremd 1.100 kg
  Gewicht aanhanger ongeremd 620 kg

  Conclusie ; ongeremd bagagewagentje / 750 kg , mag wel achter deze golf…. maar mag max. zo’n 500 kg laden (620 – gewicht aanhangertje)

  Maar er zijn zelfs legio auto’s waar ongeremd nog geen 400 kg achter mag !!

  mvg. Hans

Leave a Comment