Bedrijfsautoverzekeringen met elkaar vergelijken

Wanneer je als ondernemer een of meerdere bedrijfsauto’s hebt, ben je verzekeringsplichtig. Voor alle bedrijfsauto’s geldt dat deze namelijk een basisverzekering moeten hebben. Maar wat als je jouw auto uitgebreider wilt verzekeren? Voor welke bedrijfsautoverzekering kies je dan? Het antwoord op deze vraag kun je gemakkelijk krijgen door de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Door de bedrijfsautoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je eenvoudig ontdekken welke bedrijfsautoverzekering bij jouw situatie past.

Minimale WA dekking verplicht

Je bent als eigenaar van een bedrijfsauto vrij om te bepalen welke bedrijfsautoverzekering je afsluit. Je kunt jouw bedrijfsauto zo uitgebreid als jij zelf wilt verzekeren. Het enige vereiste is dat jouw bedrijfsauto een minimale WA dekking heeft. Dit betreft een basisverzekering die verplicht is voor iedere bedrijfsauto. Een WA dekking houdt in dat je voor schade aan derden verzekerd bent. Deze dekking is geen vrije keuze. Je bent bij de wet simpelweg verplicht om deze basisverzekering af te sluiten. Doe je dit niet? Dan mag jouw bedrijfsauto ook niet de weg op. Ga dus tijdig jouw bestelauto verzekeren. Zo voorkom je dat jouw bestelbus onnodig lang stil moet blijven staan.

Welke dekking past bij jou?

Er bevinden zich tal van verschillende soorten bedrijfsauto’s op de weg. Elk van deze bedrijfsauto’s is weer anders. De ene auto komt net uit de fabriek en is nog hartstikke nieuw. Terwijl de andere bedrijfsauto misschien al wel tien jaar meegaat. De leeftijden van deze bedrijfsauto’s zijn van invloed op de keuze voor een specifieke dekking. Wanneer je een bestelbusverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit diverse verzekeringen. De vraag is vervolgens, hoe uitgebreid wil je jouw bedrijfsauto verzekeren? Een WA dekking is zoals gezegd verplicht. Maar deze dekking houdt enkel de dekking bij schade aan derden in. Is jouw bedrijfsauto nog heel nieuw? Dan kan het wellicht ook lonen om deze ook tegen andere vormen van schade te verzekeren. Kies voor een dekking die bij jouw bedrijfsauto past!

Schadevrije jaren voor je bestelauto

Wanneer men een bedrijfsautoverzekering gaat afsluiten, wordt er regelmatig gevraagd naar de mogelijkheden omtrent schadevrije jaren. Zo komt het vaak voor dat men de schadevrije jaren van een privévoertuig uit wil breiden. Men denkt dat de opgebouwde schadevrije jaren automatisch ook voor de bedrijfsauto gaan gelden. Maar dat is niet mogelijk. Je kunt niet de schadevrije jaren die je privé hebt opgebouwd ook inzetten voor jouw bedrijfsauto. Schadevrije jaren kunnen maar voor één auto of bedrijfsauto worden gebruikt. Verzeker jij jouw bedrijfsauto en privéauto op dezelfde plek? Dan zijn er vaak wel mogelijkheden voor bepaalde kortingen. Hoe ga jij jouw bedrijfsauto verzekeren?

 

No Comments

Leave a Comment