Belangrijke informatie bij het uitkiezen van een overlijdensrisicoverzekering

Je denkt er liever niet aan, maar in veel gevallen is het verstandig om er één af te sluiten: een overlijdensrisicoverzekering. Maar wat is het eigenlijk? Is het wel nodig? En waar moet ik op letten bij het uitkiezen van een overlijdensrisicoverzekering? In dit artikel vind je de belangrijke informatie!

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

 

Als je een hypotheek hebt afgesloten kan je je op allerlei manieren verzekeren om de maandlasten te kunnen blijven betalen. Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je in het geval van overlijden dat je maandelijkse lasten uitbetaald blijven. Zo voorkom je dat je nabestaanden onverwachts moeten opdraaien voor de kosten. De verzekeraar keert in dit geval een bedrag uit aan je nabestaanden, zodat je familie en naasten letterlijk en figuurlijk verzekerd zijn tegen dit financiële risico.

Wanneer is het slim om een overlijdensrisicoverzekering uit te kiezen?

 

Uiteraard is dit afhankelijk van je financiële situatie. Je hebt ook de mogelijkheid om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten zonder dat daar een hypotheek aan gebonden is. Het geld dat de verzekeraar uitkeert kan in dit geval vrij worden besteed. 

Een bank verplicht je vaak om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als het een hypotheek is dat 80 procent van de woningwaarde. 

Het is verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als je niet op jezelf woont. Wat gaat er met het inkomen gebeuren als je naaste komt te overlijden? Denk hierbij aan het vermogen, het jaarinkomen en het verwachte inkomen. Het is natuurlijk geen fijne gedachtegang, maar waarschijnlijk gaat je naaste ook wat minder werken om meer voor het gezin te gaan zorgen. Neem dit ook mee! 

3 tips bij het kiezen van een overlijdensrisicoverzekering

 

Als je een overlijdensrisicoverzekering uitkiest is het wel slim om er één te nemen. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een overlijdensrisicoverzekering:

Kies eerst een overlijdensrisicoverzekering en ga dan pas zoeken voor een hypotheek. Als je een overlijdensrisicoverzekering hebt is de kans een stuk groter dat je in aanmerking komt voor een hypotheek. Zo kan je aantonen dat je in alle gevallen het geldbedrag kan betalen. 

Verder is het slim om meerdere premies met elkaar te vergelijken. Op internet heb je diverse websites waar dit mogelijk is: denk bijvoorbeeld aan Ikvergelijkonline.nl en Independer.nl. Veel mensen fixeren zich te veel op de prijs. Wanneer je een goedkope verzekering afsluit moet je bijvoorbeeld vaak meer aantonen dat je in goede gezondheid verkeert. 

Tot slot is het zaak niets te verzwijgen. Wanneer de verzekeraar hier achter komt kan de maatschappij besluiten het gehele bedrag niet uit te keren. Hierdoor loop je het risico dat je nabestaanden financieel in de problemen gaan komen.

Kortom, ondanks dat het niet heel leuk is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten is het aan te raden je goed te verdiepen. Ontdek of het verstandig is om hiervoor te kiezen en vergelijk de beste polis. Zo ben je verzekerd van een goede toekomst!

No Comments

Leave a Comment