Ben jij klaar voor je vakantie?

De zomervakantie komt er weer aan en we kunnen voor het eerst weer als normaal op vakantie binnen Europa. Voor reizen buiten Europa heb je nog wel documenten nodig in verband met Covid-19, maar voor de meeste landen geldt dat je alleen nog een vaccinatie bewijs nodig hebt om het land binnen te komen. Dus wat moet je ook alweer allemaal regelen voor je vakantie? Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Documenten

In de meeste landen kun je je met een ID-kaart of rijbewijs identificeren. Als je gaat vliegen binnen Europa heb je een ID-kaart of paspoort nodig, maar als je buiten het Schengengebied reist, dan moet je een paspoort hebben en heb je ook een geldige reisvergunning nodig. Regel dit op tijd want hier kan soms enige tijd over heen gaan, zeker omdat het Coronavirus daar de afgelopen jaren verandering in heeft gebracht.

Naast je normale pinpas is het handig om een extra pinpas mee te nemen op reis. Zo heb je altijd geld achter de hand voor als je je pinpas kwijt raakt of je pinpas kapot gaat.

Controleer bij een reis buiten het Schengengebied ook tijdig of je een Coronatest en/of vaccinatie bewijs nodig hebt om het land binnen te komen. Dit is meestal vrij gemakkelijk te regelen, maar het is wel net zo fijn als je dat op tijd op orde hebt.

Welke verzekeringen heb je nodig?

Je bent met de meeste zorgverzekeringen verzekerd voor eerste hulp in Europa. Maar als er een ongeluk gebeurd, kan een reisverzekering je helpen om weer naar Nederland te komen. Dit is heel prettig als je een ongeluk hebt gehad en een reisverzekering met je mee denkt over de oplossingen, want jij hebt dan al genoeg aan je hoofd! Ook als je bagage kwijt raakt tijdens de vliegreis, kun je met een reisverzekering een bedrag vergoed krijgen. Let er wel op dat je de juiste verzekering hebt voor jouw reisbestemming, er zijn namelijk vaak twee opties: Europadekking en werelddekking.

 

Helaas kan het ook voorkomen dat je je reis moet afzeggen. Hiervoor is het afsluiten van een annuleringsverzekering aan te raden. Ook al is de kans niet zo groot, je weet maar nooit wat de toekomst brengt en het zou zonde zijn dat je naast de teleurstelling ook nog veel geld kwijt bent. Wist je dat je met een annuleringsverzekering ook geld terug kunt krijgen als je vliegtuig een vertrekvertraging van meer dan acht uur heeft? Een doorlopende reisverzekering kost maar een paar euro per maand en kan je dus een hoop geld schelen als er onverwacht iets gebeurd!

dat je ook zonder internet bij je boekingen kunt

Dit is een belangrijke tip. Ook al heeft iedereen tegenwoordig internet op zijn of haar telefoon binnen de Europese Unie, het kan toch voorkomen dat je ergens slecht bereik hebt. Download daarom je boekingen voor de vlucht en accommodatie zodat je deze altijd bij de hand hebt. Ook je Corona documenten kun je op je telefoon downloaden.

No Comments

Leave a Comment