Bespaar geld door in 2020 slim te wonen

Het is goed om te weten dat er steeds meer slimme apparaten komen om je te helpen geld te besparen in 2020. Wat dacht je simpelweg van de verlichting die automatisch uitgaat na vijf minuten in de wc? Of de buitenlamp die automatisch aanspringt als je in de buurt van het huis komt? Ook zijn er slimme thermostaten die je op afstand kunt bedienen. De combinatie van slimme apparaten en led strip profielen is ook een goede keuze. Led verlichting gebruikt bijna geen stroom. Het is daarom een perfect alternatief voor de normale verlichtingsbronnen. Er is echter nog veel meer. 

 

Een slimme deurbel 

 

Met een slimme deurbel met geïntegreerde camera is het mogelijk om te zien wie er voor de deur staat. Het is niet meer een bel alleen, maar ook een vorm van beveiliging. De slimme deurbel is te verbinden met een app en zo kun je wereldwijd zien wie er voor de deur staat. Iemand die een pakketje aflevert terwijl jij op het werk bent kun je simpelweg vertellen om het even achter de poort te zetten. Ook is het mogelijk om op afstand de deur te bedienen. Je schoonmoeder binnenlaten was nog nooit zo gemakkelijk. 

 

Een slimme thermostaat

 

De slimme thermostaat is niet alleen op afstand te bedienen! Het is ook mogelijk om hem zelf te laten leren hoe de verwarming in huis gebruikt wordt. Wanneer het apparaat weet dat op woensdagavond niemand in huis is zal hij niet eerder ingaan dan een half uur voordat je thuis komt. Ook kun je een vakantieprogramma invoeren. Het helpt om zo veel energie te besparen en geld over te houden voor leuke dingen. 

 

De toekomst

 

Steeds meer apparaten zullen aangesloten worden op het slimme netwerk. Het is zo mogelijk om de apparaten ook met elkaar te laten communiceren. Het is ideaal. Wanneer er niemand in huis is kan de thermostaat omlaag en weet de koelkast dat de deur niet opengaat waardoor het ook wel een graadje minder kan. Het is ideaal om zo te zorgen voor een optimaal gebruik van de energie. 

 

Kies slim de energieleverancier

 

Het is belangrijk om een goede energieleverancier te kiezen. Weet welke aanbieders een scherp tarief hanteren en stap over. Vergelijk ieder jaar de mogelijkheden wanneer het contract afgelopen is om dan over te stappen. Het is belangrijk om ook te kijken naar de bonussen die je krijgt. Vaak is er een cash bonus na een jaar klant te zijn geweest bij een energieleverancier. Het is een leuke bonus die het goedkoper maakt om energie af te nemen bij een bedrijf. 

 

Zelf energie opwekken 

 

Aangezien steeds meer apparaten stroom verbruiken is het ook een idee om zonnepanelen op het dak te zetten. Wanneer de opslagmethodes voor deze groene stroom in de toekomst nog beter worden zal het nog aantrekkelijker worden. De airco, verwarming, computer, verlichting en andere zaken in huis kunnen hier dan volop van genieten. Het is mogelijk om zo een nog lagere energierekening te krijgen voor alle slimme apparaten in de woning. C

 

No Comments

Leave a Comment