Bespaartip #1: Voorkom een hoge energierekening, investeer in goede isolatie

Niks is vervelender dan aan het eind van het jaar bij te moeten betalen voor je energierekening. Is de winter niet eens zo koud geweest, maar moet je toch weer bijbetalen? Wellicht is het dan verstandig eens te kijken naar de isolatie van je woning. Een goed geïsoleerde woning scheelt niet alleen in de stookkosten, het biedt ook nog eens wooncomfort! Lees hier hoe je je woning eenvoudig kunt isoleren.

1.      Isolatie door goede kozijnen

Het plaatsen van goede kunststof kozijnen in jouw woning kan echt het verschil maken op jouw energierekening. Kies voor kozijnen met lage UG-waarden. Deze kozijnen laten namelijk minder warmte door. Handig voor warme zomers! Voor optimale isolatie kies je daarnaast voor HR++ glas. Wil je weten welk kozijn het best in jouw huis past, ga dan langs bij een leverancier van kunststof kozijnen.

2.      Dakisolatie; snel en goedkoop

Wil je snel rendement en een goedkope oplossing? Kies voor dakisolatie. Door middel van verschillende isolatiematerialen die je bij de bouwmarkt haalt, heb je jouw dak binnen mum van tijd geïsoleerd en zit jij er deze winter heerlijk warmpjes bij.

3.      Vloerisolatie tegen de tocht

Voorzie je de kruipruimte van jouw huis van isolatiemateriaal, dan zal er minder snel koude lucht jouw woning binnendringen. Is je kruipruimte vrij diep, dan kan er eenvoudig isolatiemateriaal worden aangebracht onder jouw vloer. Heb je geen kruipruimte of is deze niet zo ruim, dan kun je het isolatiemateriaal in of op de vloer aanbrengen. Dit is echter een dure en tijdrovende klus, maar je krijgt er een goed geïsoleerde woning voor terug.

4.      Spouwmuurisolatie voor optimaal comfort

Een spouw is een tussenruimte die tussen de binnen- en buitenmuur van een woning bevindt. Een goed geïsoleerde spouwmuur zorgt ervoor dat je woning in de zomer heerlijk koel blijft, en in de winter de warmte binnen houdt. Bij nieuwe woningen wordt de spouwmuur altijd geïsoleerd, maar bij woningen die voor 1975 gebouwd zijn is dit vaak niet het geval. Huur een professional in die de spouwmuur voor jou isoleert.

No Comments

Leave a Comment