Betrouwbaar en eenvoudig je restaurant runnen

In een drukbezochte winkel of horecaketen is het afrekenproces zeer belangrijk. Dit moet goed gaan en zo eenvoudig mogelijk gebeuren. Er hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Hierdoor is er tegenwoordig veel meer mogelijk dan alleen maar het afrekenen. Benieuwd geworden? Lees dan verder.

Diverse branches

Het kassasysteem van Booq is inzetbaar in verschillende branches. Denk hierbij aan de horeca, detailhandel en cafetaria’s. In drukbezochte horecaketen is het constant rennen en vliegen. De hele dag draait om je gasten. Het belangrijkste is dat zij een leuke onbezorgde dag hebben en dat zij bijvoorbeeld op tijd hun eten en drinken krijgen. En uiteraard: kunnen betalen wanneer zij dat willen. Want laten we eerlijk zijn, niemand vindt het fijn om lang te moeten wachten. Er is dan ook een speciaal kassasysteem voor de horeca. Deze kassasystemen zijn mogelijk op een computer, een tablet en op mobiel. Je kan je eigen device kiezen. Hierdoor zijn ze erg flexibel te gebruiken. Je kan kiezen tussen iOS, Android en Windows. 

Voordelen

Als je kiest voor een kassasysteem speciaal voor de horeca ontworpen zijn er een aantal elementen erg handig en onmisbaar. Denk hierbij aan een snelle orderwerking en een aanpasbare tafelplattegrond. Door middel van een snelle orderwerking komen de bestellingen enorm snel terecht op de plek waar ze moeten zijn. Heeft iemand bijvoorbeeld drie gangen besteld? Binnen no-time wordt dit bonnetje geprint in de keuken en kunnen je koks aan het werk. Binnen veel kassasystemen is het mogelijk om de tafelplattegrond aan te passen. Je kan de plattegrond zo indelen dat deze precies overeenkomt met jouw zaak. Superhandig. Ook als er tafels aan elkaar geschoven worden. Een ander essentieel element is de mogelijkheid om rekeningen samen te voegen en te splitsen. Het komt vaak voor gasten apart willen betalen. Uiteraard kan het ook zo zijn dat later op de avond bepaalde rekeningen samengevoegd moeten worden en bijvoorbeeld meerdere tafels samengevoegd moeten worden. Dit is met het juiste kassasysteem zeer eenvoudig.

Managementdashboard

Uiteraard is het belangrijk dat je je gasten goed kan bedienen middels het juiste kassasysteem. Maar naast je klanten is het binnen jouw organisatie handig als je alles goed in kaart kan brengen middels het juiste dashboard. In dit dashboard krijg je een overzicht te zien van bijvoorbeeld alle bestverkochte producten. Dit heeft weer positieve gevolgen voor de inkoop van bepaalde producten. Hierdoor hoef je nooit “nee” te verkopen en kan je altijd voldoen aan de wens van je gasten. Naast de producten krijg je ook statistieken te zien. Zo zie je hoeveel gerechten er in piekuren besteld worden en kan je dagelijks je rapportages inzien. Welke werknemer heeft de meeste gasten bediend? En hoeveel klanten zonder voorgerecht bestellen wel een toetje?

No Comments

Leave a Comment