Bouw je eigen droomvilla

Ben je van plan een architectuur moderne villa te bouwen? Maar heb je zelf geen idee waar te beginnen? Je wilt graag dat je nieuwe droomwoning aan alle wensen en verwachtingen voldoet. Het zou zonde zijn als je achteraf voor verassingen komt te staan of de vraag: had ik maar zus of zo gedaan door je hoofd blijft spoken. Ook al ben je zelf handig en wil je jouw droomvilla het liefst zelf bouwen, raden we altijd aan om samen te zitten met een architect. Hij of zij kan je tips geven en meedenken aan het ontwerp.

architect moderne villa

De voorbereidingen

Doe van tevoren grondig onderzoek. Hiermee bedoelen we dat je zowel de grond onderzoekt waar de villa op komt te staan als jezelf inlezen in het project. Het is belangrijk om van tevoren alle regels en vergunningen te kennen zodat je niet voor verassingen komt te staan. Om inspiratie op te doen van je nieuwe villa kun je voorbeelden zoeken op internet. Wat vaak ook helpt is gewoon wandelen of rijden door wijken. Kijk er met een nieuwe frisse blik naar en haal de elementen uit elkaar. Let op de kleur stenen, materialen en vormen. Door dit in het echt te zien krijg je er meer een gevoel bij en zie je goed wat je wel en niet wilt. Zorg dat je van deze inspiratie een moodboard maakt zodat je gemakkelijk jouw stijl behoud.

Schakel pro’s in

Wanneer je hulp van professionals inschakelt kun je aan de hand van je moodboard kijken wat kan en bij elkaar gaat. Hierdoor is het gemakkelijk om de kosten in kaart te brengen voor de financiering. Maar het allerbelangrijkst is dat je betrokken blijft bij de bouw en het plaatje voor ogen houdt. Luister naar advies maar ook naar jezelf. Wat vind jij mooi? Wat wil jij? Jij gaat er tenslotte wonen.

No Comments

Leave a Comment