Cesar oefentherapie

Cesar oefentherapie is een paramedische behandeling die zich specialiseerd op het behandelen van klachten die voortvloeien uit het maken van verkeerde bewegingen of verkeerde houdingen. Deze behandeling werd in de 20ste eeuw in Nederland uitgevonden door Maria Dorothea Cesar-Pollak uit Amersfoort.

Wat is de Cesar oefentherapie?

Zoals hierboven reeds vermeld is de Cesar oefentherapie een therapie die mensen helpt met klachten die voorvloeien uit het maken van verkeerde bewegingen of het hebben van foute houdingen. Mensen bewegen namelijk allemaal op hun eigen manier – maar dat wil niet zeggen dat die bewegingen ook goed zijn voor het lichaam. Zo kan het zijn dat we bijvoorbeeld wat verkeerd tillen, dat we fout zitten of dat we ons bekken beschadigen wanneer we hardlopen.

De Cesar Oefentherapie concentreert zich op het uitwerken van gepersonaliseerde bewegingspatronen en oefeningen die mensen kunnen helpen om hun lichaam anders te gebruiken. Mensen die fout zitten kunnen bijvoorbeeld last krijgen aan de onderrug. Bij de Cesar Oefentherapie gaat men dit verhelpen door mensen een andere methode van zitten aan te leren. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld lopen of zware objecten tillen.

Hoe werkt de Cesar Oefentherapie?

Wanneer je in Cesar Oefentherapie gaat maak je allereerst een afspraak met een therapeut. Het goede aan deze oefentherapie is dat jij je therapeut niet al te vaak hoeft te zien omdat jij deze oefeningen makkelijk zelf thuis kan uitvoeren.

Bij je eerste afspraak bij de therapeut gaat de therapeut je enkele vragen stellen en meer te weten proberen komen over je klachten en de manier waarop je beweegt. Op die manier zal de therapeut een breder en dieper inzicht krijgen in de bron van de klacht en hoe de klacht eventueel verholpen kan worden.

Wanneer een patiënt behandeld wordt met de Cesar Oefentherapie gaat de patiënt erg actief moeten gaan deelnemen. Zo gaat er elke dag geoefend moeten worden en gaat de patiënt een aanhoudende inspanning moeten leveren om veranderingen aan te brengen in de manier waarop hij of zij beweegt. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de patiënt begrijpt waarom bepaalde bewegingen minder goed of optimaal zijn dan andere bewegingen of waarom een beweging voor pijn of blessures kan zorgen.

Voor wie is de Cesar Oefentherapie geschikt?

Op zich is de Cesar Oefentherapie geschikt voor iedere persoon die te maken heeft met pijn door het maken van een foute beweging. De eerste diagnose zal altijd gesteld worden door een arts die de patiënt dan naar een therapeut doorverwijst. Oefentherapie kan zowel pijn verhelpen die veroorzaakt wordt door natuurlijke foute bewegingen als foute bewegingen die een resultaat zijn van ziekte of een afwijking.

No Comments

Leave a Comment