Check je algemene voorwaarden!

algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden klinken vaak als een saaie, grote lap tekst, maar zijn van essentieel belang voor elke onderneming. Zonder algemene voorwaarden heb je bijna geen poot om op te staan als ondernemer. Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en laat je algemene voorwaarden regelmatig checken.

Waarom heb je ze nodig?

Je algemene voorwaarden zijn de basis waarop jij zaken doet met je klanten. Hier beschrijf je wat jouw rechten en plichten zijn, maar ook die van degene waar jij zaken mee doet. Wanneer er onenigheid ontstaat tijdens het zaken doen, heb je dus altijd iets om op terug te vallen. De voorwaarden staan namelijk zwart op wit en de handelspartner is hiermee akkoord gegaan. Zo zorg je ervoor dat jij altijd in je goed recht staat.

Niet verplicht, maar…

Het klinkt misschien raar, maar het is inderdaad niet verplicht om algemene voorwaarden op te stellen voor je onderneming. Toch is het van enorm belang dat je dit wel hebt. Dit vanwege eerder genoemde redenen, maar ook omdat het je enorm veel tijd scheelt als je ze wel hebt. Als je die voorwaarden niet hebt, moet je dus voor iedere onderhandeling apart opnieuw voorwaarden en afspraken gaan maken. Dit kost enorm veel tijd en moeite. Het is dus veel makkelijker als je die gewoon klaar hebt staan!

Hulp nodig?

Het opstellen van deze voorwaarden, zonder enige juridische kennis kan enorm lastig zijn. Mocht je er zelf niet uitkomen, schroom dan niet om hulp in te schakelen! VeiligDoen is een bedrijf gespecialiseerd in juridisch advies, die jouw voorwaarden helemaal kunnen aanpassen naar jouw wensen en de huidige wet- en regelgeving. Neem vrijblijvend contact met ze op! Zo weet je zeker dat jij een veilige stok achter de deur hebt.

No Comments

Leave a Comment