Cortenstaal: Dit zijn de voor- en nadelen!

Cortenstaal is een unieke metaalsoort opgebouwd uit ijzer, waarbij het metaal uit de Verenigde staten in Nederland steeds populairder wordt. Dit roestige staal ziet u steeds vaker terug in kunst, gebouwen en tuinen. Cortenstaal wordt ook vaak gebruikt voor plantenbakken. Sinds een jaar zijn er ook golfplaten verkrijgbaar die als dakbedekking kunnen worden gebruikt. Maar waarom is cortenstaal zo populair? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Hieronder vindt u enkele voor- en nadelen van cortenstaal.

Voordelen van Cortenstaal

Uniek aan cortenstaal is dat het automatisch bruin / oranje kleurt. Nieuwe artikelen worden in grijze kleur geleverd, na enkele weken of maanden is het object automatisch verkleurd. In de beginfase heeft het object nog een feloranje kleur, die na verloop van tijd tot op zekere hoogte tot op zekere hoogte wordt beheerst. Deze bruine kleur is een industriële look die goed past bij de natuur. Het roestproces wordt versneld bij regenachtig weer, en juist vertraagt bij droog weer. Bovendien is cortenstaal een zeer duurzaam materiaal. Sommige mensen denken dat roest slecht is voor staal, maar het tegendeel is waar. De roestlaag is eigenlijk een beschermlaag. Hierdoor wordt cortenstaal veel toegepast in bruggen en hoge gebouwen. Ten derde zorgt de roestlaag er ook voor dat het object niet veel onderhoud behoeft. Hierdoor hoeft u nooit onderhoud te plegen aan obejecten gemaakt van cortenstaal. U hoeft ze bijvoorbeeld niet in te kleuren. En last but not least: aangezien cortenstaal niet wordt bewerkt, kan het omringende materiaal ook volledig recyclebaar zijn.

Nadelen van Cortenstaal

Cortenstaal heeft natuurlijk meer dan alleen voordelen. Bij droog weer vertraagt ​​het verkleuringproces. Door het verkleuringproces kan cortenstaal in eerste instantie vlekken maken. Roestwater kan op de tegels komen. Dit kunt u eenvoudig voorkomen door bijvoorbeeld de tegels in begin te beschermen met plastic of grind. Voor cortenstaal kun je het beste bij Metaalcenter.nl kijken!

No Comments

Leave a Comment