Dashcams vergelijken? Hier rekening mee houden!

Het kopen van een dashcam is tegenwoordig interessanter dan ooit. Het aantal verkeersongevallen op de weg neemt alsmaar verder toe. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat er steeds meer auto’s op onze wegen zijn terug te vinden. Door gebruik te maken van een dashcam is het mogelijk om eventuele incidenten meteen op video vast te leggen. Deze beelden kunnen vervolgens niet alleen worden gebruikt voor de verzekering, maar zelfs in de rechtszaal voor mocht het zover blijken te komen. In ieder geval, bent u ook benieuwd naar wat het aanbod met dashcams op de markt voor u allemaal in petto heeft? In dat geval is het de moeite waard om stil te blijven staan bij de onderstaande informatie! 

 

  • Kies voor een dashcam met een goede beeldkwaliteit 

 

Het eerste punt waar u altijd rekening mee dient te houden is de beeldkwaliteit waar de dashcam over dient te beschikken. Dit spreekt voor zich, maar toch zijn er in de praktijk nog altijd behoorlijk wat mensen die hierop proberen te besparen. Van alle eigenschappen waar dashcams over beschikken is het echter vooral de beeldkwaliteit die het meest van belang is. Zijn de beelden die door de dashcam van uw keuze worden gemaakt niet voldoende duidelijk? Dan is het mogelijk dat deze hun waarde zullen verliezen. Bent u iemand die vaak in het donker met de auto rijdt? Hou er dan bovendien ook rekening mee dat het altijd interessant is om te kiezen voor één van de dashcams met nightvision. Op deze manier kunnen er ook op bijvoorbeeld slecht verlichte landwegen uitstekend beelden worden gemaakt. 

 

  • Dashcams met GPS zijn altijd interessanter

 

In principe is het zo dat het altijd wordt aangeraden om ervoor te kiezen om dashcams aan te kopen welke zijn uitgerust met een GPS. Wanneer u ervoor kiest om een dergelijk systeem aan te kopen zult u kunnen rekenen op heel wat meer concrete data. Op het ogenblik dat er beelden opgenomen worden door het systeem worden deze namelijk meteen voorzien van een concrete locatie. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk geen discussie meer kan ontstaan over de plaats waar de beelden zijn opgenomen. Ook dit kan de waarde van de beelden die zijn gemaakt in de praktijk uiteraard alleen maar vergroten. 

 

  • Overweeg dashcams met een twin-camera

 

Bij het vergelijken van het aanbod met dashcams op de markt zult u kunnen vaststellen dat er zowel sprake kan zijn van een enkele camera als van een zogenaamde twin-camera. In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen vooral kijken in de richting van dashcams die beschikken over een enkele camera. Dat is op zich voldoende, alleen spreekt het voor zich dat een ongeval niet alleen betrekking kan hebben tot de voorkant van het voertuig. Is er sprake van een aanrijding van de auto aan de achterkant? In dat geval zal deze uitsluitend met behulp van een twin-camera worden vastgesteld. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om te overwegen om een dashcam met twin-camera aan te kopen.

No Comments

Leave a Comment