De 7 beste tips om een kleine kamer in te richten – Vervolg #3

Zorg dat elk stuk telt

Kies meubels uit die maximale functionaliteit bieden in minimale vierkante meters. Impuls aankopen voegen vaak weinig toe aan de functionaliteit van je woning, dus dit moet zoveel mogelijk vermeden worden. Denk van tevoren goed na wat wel en niet belangrijk is en haal er desnoods een vriend of vriendin bij die je kan helpen met beslissingen maken. 

Kies daarnaast zoveel mogelijk voor grote meubels. Dit klinkt misschien gek, maar een kleine ruimte uit zich beter met een paar grote stukken dan een mengelmoes aan kleine meubels. Weersta de neiging om al jouw meubels tegen de muren te duwen. Als je ruimte achter de meubels creëert, lijkt de kamer breder dan hij is.

Verstop je wasmachine

Wanneer je een kleine woning hebt, is de kans groot dat je geen apart washok kunt maken. De wasmachine – en eventueel de droger – los in de woonkamer of slaapkamer zetten is natuurlijk geen optie. Maar wat is dan wel een goede keuze? Verstop hem in je kast! Wanneer je geen was aan het doen bent kun je de deuren sluiten en hoef je de lelijke apparaten niet te zien. Fijn! 

 

Bekijk op de vorige pagina de andere tips <<

No Comments

Leave a Comment