De 7 beste tips om een kleine kamer in te richten – Vervolg #2

Zorg voor veel ramen

De sleutel om het meeste uit een klein huisplan te halen, is het implementeren van ramen – en veel daarvan. Hierdoor komt er veel natuurlijk licht binnen, waardoor het minder als een doos en meer als een huis aanvoelt. Hiernaast is de plaatsing van de ramen ook belangrijk. Ramen aan het einde van gangen, of hoekramen en dakramen, verhogen allemaal de zichtbaarheid naar buiten. En glazen wanden op het zuiden absorberen de zonnestralen en warmte, heerlijk! 

 

[adinserter block=”1″]

Gebruik reflecterende materialen en spiegels 

Kies voor wit gelakte muren en glanzende tegels. Deze hoogglanzende materialen zijn reflecterend en weerkaatsen daardoor het licht dat binnenkomt in de kamer. Spiegels doen eigenlijk hetzelfde. Ze zorgen ervoor dat je ruimte groter, lichter en luchtiger aanvoelt. Gebruik beide ideeën in combinatie met de eerder gegeven ramen-tip voor het maximale effect! 

Ingebouwde opslag

[adinserter block=”1″]

Inbouwinstallaties zijn de redder in kleine huizen. Ze steken niet uit in een kamer en nemen geen ruimte in beslag. Ze zijn eerder onderdeel van de muur, de vloer en het meubilair. Hierdoor blijft je kamer ruim ogen. Je kunt dit zelfs verwerken in je keuken met uittrekbare containers voor prullenbakken of opslagruimte.  

Lees de laatste tips op de volgende pagina >>

No Comments

Leave a Comment