De allernieuwste lampen trends

Er zijn maar weinig branches waarin zoveel vernieuwing plaatsvindt als in de branche van woonverlichting. Ledlampen zijn ontwikkelt tot heel zuinige lampen die worden uitgebracht met allerlei moderne trucjes. Een led lamp met bewegingssensor is een moderne technologie die ervoor zorgt dat een lamp slechts aanspringt wanneer er iemand in de ruimte is. De moderne bewegingssensoren zijn energiezuinig en slimmer dan ooit, waardoor ze ook effectief kunnen worden ingezet bij inbraakpreventie. De sensoren kunnen namelijk reageren op beweging, maar ook op licht, donker en temperatuur bijvoorbeeld. Lees verder om meer over de nieuwste trends op het gebied van verlichting te weten te komen.

De micro luxury trend

Micro luxury is een trend die voor verlichting betekent dat kleine ruimtes met veel glamour en stijl worden ingerichten. Je ziet de trend dan ook voornamelijk in toiletten en badkamers. Denk aan een subtiele badkamerlamp met goud of een marmereffect. In deze trend draait het om het creëren van een focus op een bepaald element, zoals goud. De lampen zijn subtiel en minimalistisch in ontwerp, maar door het ene element, zoals goud bijvoorbeeld, stralen ze luxe en glamour uit.

Smart verlichting

De populariteit en bekendheid van smart verlichting neemt steeds verder toe. Er zijn verschillende apps die het mogelijk maken om lampen via een wifi netwerk met je telefoon te verbinden. Op zo een app kun je de lampen niet alleen van kleur laten veranderen en laten dimmen, maar ook kun je ze laten werken op beweging, geluid of op een timer. Smart verlichting komt niet enkel in de vorm van gewone led lampen die je in een lampenkap kunt draaien, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van led strips. Deze kunnen een ruimte op een subtiele manier, indirect verlichten en geven voornamelijk veel sfeer aan een ruimte.

Lampen van glas

Een tijdje terug was het een enorme trend om lampen op te hangen die leken op een uitvergrote versie van een gloeilamp, maar dan met een led systeem erin. Deze trend is nog niet helemaal uitgewerkt en heeft zich ontwikkeld tot een trend van glazen bol lampen. Een onmisbaar element bij deze lampen is de look. Door de structuur van de lichtbron, lijkt het op een ouderwetse gloeilamp, wat het een retro uitstraling geeft. Welke trend volg jij?

 

No Comments

Leave a Comment