De beste Nederlandse boksers van dit moment

Boksen is een sport die steeds bekender wordt bij het grote publiek. De laatste jaren is er in de media veel meer aandacht voor en sporters als Rico Verhoeven hebben het boksen écht op de kaart gezet. Maar kun jij zo de beste Nederlandse boksers van dit moment uit je mouw schudden? Voel jij de inspiratie door je lijf stromen en kun je niet wachten met je eigen fitnessruimte inrichten? Laat je inspireren door deze vier toppers van TeamNL die hopelijk mooie resultaten neer gaan zetten in Tokio. 

1. Max van der Pas

De 26 jarige Max van der Pas komt uit in de gewichtsklasse tot 75 kilogram. Zijn hele programma van dit moment is erop gericht om te pieken op de Olympische Spelen in Tokio. In Rio de Janeiro ging het in 2016 niet volgens plan. Van der Pas is een naam om in de gaten te houden, want hij heeft grote plannen voor de wedstrijden in Japan. 

2. Nouchka Fontijn

Bij de vrouwen is Nouchka Fontijn een naam om in de gaten te houden. Nouchka is met haar 31 jaar een tegenstander om in de smiezen te houden. Ze heeft al diverse medailles op haar naam staan en is altijd op jacht naar meer. Dit jaar werd Nouchka tweede op het Europees Kampioenschap in Minsk in de klasse middengewicht, waar ze met haar gewicht van 75 kilogram haar mannetje wel staat. Vorig jaar won Nouchka de Europese Kampioenschappen nog en op het Wereldkampioenschap werd ze toen tweede. De Nederlands Kampioene maakt zich op voor de Olympische Spelen, waar zij opnieuw goede kans maakt op een medaille. 

3. Jemyma Betrian

Jemyma is een bokser en kickbokser met zonnige roots. Ze werd geboren in Curaçao en nu, 28 jaar later, komt ze uit in het bantamgewicht. Met haar 57 kilo is Jemyma een kleine tante die samen met Nouchka Fontijn en Chelsea Heijnen de landstitel in het Russische Ulan-Ude deelneemt aan de wereldkampioenschappen begin oktober. 

4. Enrico La Cruz

De 26-jarige Enrico La Cruz is met zijn 61 kilogram een relatief lichte bokser bij de heren. Desondanks is hij niet te missen. Met zijn ruim 1 meter 80 vormt Enrico La Cruz een geduchte tegenstander die al diverse medailles op zijn naam heeft staan. Op het Europees Kampioenschap in Minsk haalde hij de bronzen plak binnen in de categorie lichtweltergewicht. De Nederlands Kampioen heeft een favorietenrol voor de Olympische Spelen waar te maken en tot nu toe lukt hem dat goed. 

No Comments

Leave a Comment