De geschiedenis van het T-shirt

klassieke shirts

Waar komt het T-shirt precies vandaan? De informatie hierover is niet eenduidig. Waarschijnlijk werd het T-shirt rond 1880 ontworpen door de Engelsen. Tijdens de eerste wereldoorlog droegen de Europese soldaten deze praktische en comfortabele katoenen T-shirts als ondergoed. De Amerikanen waren hier erg van gecharmeerd en introduceerden de T-shirts in Amerika. In het begin was het T-shirt een teken van rebels gedrag.

De perfecte fit is het perfecte T-shirt.

Bij het T-shirt draait alles om de fit, de perfect fit. Zorg dat de mouwen goed aansluiten om je armen en dat deze niet te lang zijn. Een tussen ruimte van twee vingers is perfect. Ook de hals moet goed aansluiten. Strak, maar niet te, maar zeker niet te los. Controleer hoe de naden vallen op je schouders. Zitten ze op de juiste plaats? Zorg dat het T-shirt goed sluitend en comfortabel om je lichaam valt. Iedere man moet in het bezit zijn van zowel een stapeltje witte als zwarte T-shirts. Deze zijn makkelijk te combineren en je kunt er nooit te veel van hebben. Met deze basic kun je uitpakken met sieraden of een jas met details. Een goede fit is zeer essentieel bij het dragen van basics.

Super stoere loose fit T-shirts.

We gaan stiekem richting de zomer en dan dragen we de loose fit T-shirts. Deze T-shirts lopen wijd vanaf de mouw naar de heupen, wat een luchtig tintje geeft aan je outfit. Dit is goed te combineren met strakkere broeken of als het weer het toelaat met shorts. Wil jij in je T-shirt rocken net als James Dean? Opgerolde mouwen, een strakkere hals en met een lengte tot de broekzak is dan jouw perfecte T-shirt. Of wil jij je shirt meer streetstyle dragen waarbij het shirt een brede hals heeft en qua lengte op je boven benen valt.

No Comments

Leave a Comment