De goedkoopste providers voor een mobiel telefoonabonnement zonder toestel

Ben je zoekende naar een mobiel telefoonabonnement zonder een toestel? Lees dan even verder, want in dit artikel halen we de goedkoopste Nederlandse providers aan die Sim Only abonnementen aanbieden. Met de term Sim Only wordt overigens bedoeld: alleen een sim kaart. Bij een dergelijk mobiel abonnement krijg je dus geen toestel erbij. Sim Only abonnementen zijn te krijgen bij alle mobiele providers die in Nederland actief zijn, en wel bij KPN, Vodafone, Tele2, Hollandsnieuwe, T-Mobile, Ben, Simpel, Youfone, Simyo, Lebara en Budget Mobiel.

Voordelen van een telefoonabonnement zonder toestel

Voor we je hieronder de goedkoopste providers presenteren die er zijn, is het eerst goed om stil te staan bij de voordelen van een Sim Only boven een abonnement met toestel. Het belangrijkste voordeel is voor veel mensen vermoedelijk de besparing van kosten. Neem je alleen een Sim Only, dan heb je natuurlijk geen kosten voor een nieuw toestel. Dat scheelt gewoon veel geld, iets wat je terug kunt zien in je maandlasten. Het tweede voordeel is dat je kunt kiezen voor een flexibel abonnement met een looptijd van een maand. Bij telefoonabonnementen met smartphone heb je die keuze namelijk niet. Een derde voordeel dat nog kan worden genoemd is dat er bij Sim Only’s nooit sprake is van een BKR-toetsing, omdat je namelijk geen toestel financiert en alleen een mobiel telefoonabonnement neemt. Over het algemeen is de keuze bij Sim Only’s verder ook een stuk eenvoudiger dan bij normale mobiele telefoonabonnementen met smartphone, want je hoeft namelijk geen nieuwe smartphone uit te zoeken, maar alleen het mobiele abonnement. Keuze qua mobiele telefoonabonnementen is er ook meer dan voldoende, en dat geldt voor de Sim Only’s, maar zeker ook voor de abonnementen met smartphone.

Simpel

Simpel is een van de vijf Sim Only providers in Nederland. Dat wil zeggen dat het bedrijf zich alleen richt op het aanbieden van Sim Only abonnementen, en niet op het aanbieden van abonnementen met smartphone. Bij Simpel kun je op dit moment kiezen uit vijf verschillende bundels, waarbinnen bellen, sms’en en internet is gecombineerd. De kleinste bundel, en het goedkoopste telefoonabonnement zonder toestel dus, komt met 250MB, 50 belminuten en 500 sms’jes. Dit kost je slechts 2,50 euro per maand! En de grootste bundel komt met 6GB, 250 belminuten, en 500 sms’jes, en dat voor een maandbedrag van 16 euro. Onbeperkt bellen heeft de provider Simpel niet standaard in haar bundels verwerkt, maar kan worden bijgekocht voor een zeer klein bedrag per maand, namelijk 1,50 euro. Kies je voor Simpel bij het afsluiten van een mobiel abonnement, dan maak je gebruik van het mobiele gsm-netwerk van de grote provider T-Mobile. Simpel heeft namelijk zelf geen eigen zendmasten. Verder kun je bij deze provider kiezen uit een looptijd van 1 jaar en een looptijd van 2 jaar. Net wat je prettig vindt.

Simyo

Simyo is een andere mobiele provider, die zich eveneens uitsluitend richt op het aanbieden van Sim Only abonnementen voor de mobiele telefoon. De opzet van de mobiele telefoonabonnementen van Simyo is net even anders dan bij Simpel. Bij Simyo kies je je internetbundel en je belbundel namelijk gescheiden en dus los van elkaar. Voor de data heb je vijf opties, waarbij de goedkoopste optie 1GB per maand is, voor een bedrag van 4 euro per maand. De grootste bundel is 15GB per maand, die op dit moment 13 euro kost. Simyo biedt ook de optie ‘geen data’, wat je vanzelfsprekend ook niets kost. Dit kan handig zijn als je echt alleen wilt bellen met je toestel, wat in sommige gevallen denkbaar kan zijn.

Voor de belbundel geeft Simyo je twee keuzes, 200 belminuten of sms’jes voor 5 euro per maand, of onbeperkt bellen en sms’jes voor 7 euro per maand. Het goedkoopste telefoonabonnement bij Simyo kost dus 5 euro per maand, als je je telefoonabonnement samenstelt met de optie 200 belminuten in combinatie met geen data. Simyo biedt alleen abonnementsvormen aan met een looptijd van 1 jaar of 1 maand. Een Sim Only met een looptijd van 1 maand wil niets anders zeggen dan dat je contract maandelijks opzegbaar is. Ideaal als je lekker flexibel wilt zijn. Nadeel is dat je per maand wel iets duurder uit bent dan met een 1-jarig Simyo contract. Ga je voor Simyo, dan bel en internet je via het gsm-masten netwerk van KPN.

Youfone

Een van de andere goedkope providers in Nederland voor mobiele telefoonabonnementen is Youfone. Ook Youfone maakt gebruik van het gsm-masten netwerk van KPN, maar Youfone is verder wel een zelfstandig bedrijf, met hele andere mobiele telefooncontracten dan KPN. Net als bij Simyo kies je de belbundel en de internetbundel gescheiden van elkaar. Net als bij Simyo heb je de keuze uit 200 belminuten/sms en onbeperkt bellen/sms. Kies je voor 200 belminuten en niet voor onbeperkt bellen dan krijg je 2 euro korting per maand. Youfone heeft een goede keuze voor wat betreft de data hoeveelheid. Je hebt namelijk zeven mogelijkheden, van helemaal geen data tot maar liefst 8GB data per maand. Bij elke data hoeveelheid krijg je dezelfde hoeveelheid er nog eens extra en gratis bij. De 8GB optie is dus eigenlijk 16GB, waarvoor je 5,50 euro per maand betaalt. Het goedkoopste telefoonabonnement bij Youfone is 5 euro per maand, wat je bereikt door te kiezen voor geen data, met daarbij slechts 200 belminuten.

Bij Youfone ben je het meest flexibel voor wat betreft de looptijd van je Sim Only. Waar andere providers je twee mogelijkheden bieden voor de looptijd van je contract, kun je bij Youfone kiezen uit drie mogelijkheden: 1 maand, 1 jaar of 2 jaar. Een looptijd van 2 jaar levert je uiteraard de goedkoopste maandlasten.

Ben

Ben is de vierde en laatste providers die we uitlichten. Anders dan de drie providers hiervoor, gaat het hier om een provider die ook smartphone abonnementen aanbiedt, en dus niet alleen Sim Only’s. Ook Ben kan worden gerekend tot de goedkoopste providers, vanwege de wat kleinere bundels die je bij deze provider kunt krijgen. Bij Ben kies je de belbundel en de databundel eveneens los van elkaar. De kleinste internetbundel begint bij 1.000MB, waarvoor je 3,50 euro per maand betaalt. En de grootste databundel is op dit moment 11.000MB, voor slechts 9 euro per maand. Helemaal geen internet is ook nog mogelijk, en dit kost je natuurlijk ook helemaal niets. Bij de keuze voor de belminuten heb je drie opties: 100 belminuten/sms (3 euro per maand), 300 belminuten/sms (4 euro per maand), en onbeperkt bellen en sms, voor 5 euro per maand. Voor wat betreft de looptijd kan worden gekozen voor 1 maand of voor 24 maanden. Het goedkoopste mobiele telefoonabonnement zonder toestel is bij Ben het abonnement waarbij je alleen belt, en waarbij je kiest voor 250 belminuten. Dit Sim Only telefoonabonnement kost je slechts 6,50 euro per maand.

No Comments

Leave a Comment