De ideale bewaartemperatuur voor een goede rosé

Het voorjaar is in volle gang en de temperaturen begint langzaam te stijgen. Hierbij past dan ook een lekkere rosé, echter is het dan wel van belang dat rosé op een temperatuur geschonken wordt tussen de 6˚C en 9˚C. Uiteraard is het bij rosé hetzelfde als bij witte wijn dat je die normaliter ongeveer 24 uur voor consumptie alvast in de koelkast legt. Aangezien je zo’n fles nog wel een keer leeg hebt als je gezellig met wat vrienden samen zit tijdens de warmere temperaturen is het voor te stellen dat niet iedereen een grote koelkast heeft.

Wat is dan de beste plek voor de wijn?

Het mooiste is als je een ondergrondse kelder hebt, of een bewaarkast waar het iets koeler is dan de kamertemperatuur. Met name dat wijn dan in een donkere ruimte ligt en er niet direct zonlicht op de fles komt. Daarbij is het van belang dat wijn stil ligt en dus niet bij een ruimte waar veel trilling is van bijvoorbeeld een wasmachine. Op die manier blijft de wijn het langste goed. Overigens zijn temperatuurschommelingen ook funest voor de kwaliteit van de wijn. Belangrijk is dat de temperatuur constant is zodat er geen procesveroudering gaat plaatsvinden in de fles.

Wat is nu een goede Franse rosé?

Een erg populaire en lekkere rosé is de AIX rosé uit de Franse Provence. AIX rosé is door de Nederlander Eric Kurver in 2009 op de markt gebracht die op dat moment al ruim tien jaar woonachtig is in Frankrijk. Er zijn dan ook diverse varianten van AIX Rosé, namelijk het standaard wijnfles formaat van 75cl, maar ook 1,5 liter, 3 liter, 6 liter en zelfs 15 liter! Dan is het wel van belang dus om een goede opslagruimte te hebben. Ook erg leuk om cadeau te geven!

No Comments

Leave a Comment