De invloed van water op horeca vaatwassers

Het hebben van een horeca vaatwasser is erg voordelig. Je kunt sneller en eenvoudiger werken, zonder extra personeel. Helaas zijn niet veel mensen goed op de hoogte van deze vaatwassers. Vaak ontstaat er schade door triviale zaken. Er zijn zelfs bepaalde functies die voorheen niet bekend waren. De volgende informatie maakt het gebruik van de horeca vaatwasser beter.

Watervereisten voor je vaatwasser

Vaatwassers zijn verkrijgbaar bij verschillende bedrijven zoals horecacentrum brabant. Je moet echter op een aantal dingen letten. De waterkwaliteit heeft niet alleen invloed op de kwaliteit van je vaat, maar ook op de levensduur van de vaatwasmachine. Een slechte waterkwaliteit kan ook een slechte geur achterlaten op je kopjes en servies. Uitstekende ringen verwarmen het water tot 90°C. Bij 90°C dood je niet alleen de meeste bacteriën en achtergebleven vuilresten of vet, maar krijg je hoogstwaarschijnlijk ook glanzender kopjes/borden. Vaatwassers wassen op een lage temperatuur van 55°C voordat ze beginnen met een spoelcyclus op 85°C. De temperaturen kunnen worden aangepast afhankelijk van wat je wilt wassen. Bij 85°C verdampt het water, waardoor onzuiverheden makkelijker te verwijderen zijn. Waterhardheid en een systeem voor omgekeerde osmose zijn twee essentiële componenten van een uitstekende waterkwaliteit. Hard water verstoort het vermogen van wasmiddelen om voedselgrond effectief te doden. Dit laat vlekken achter op schone artikelen en veroorzaakt kalkaanslag (calcium) in de vaatwasser, met name op het verwarmingselement. Het harde water moet worden getest om schade aan het verwarmingselement van de machine te voorkomen. Als je hard water hebt, is het noodzakelijk om het te verzachten. Dit wordt bereikt door in water oplosbare zouten te vervangen door mineralen. De hardheid van water wordt uitgedrukt in milligram calcium (Ca) per liter.

Het juiste type voor je vaatwasser

De watertemperatuur van de vaatwasser kan variëren. Dit is afhankelijk van het model en de reinigingscyclus. Machines op hoge temperatuur wassen met extreem heet water. Voor een snellere droging is een condensatiekap vereist. Dit is uitstekend geschikt voor sterk vervuilde vaat en olie/vet. Machines met een lage temperatuur wassen en spoelen met lagere temperaturen. Deze machines vereisen het gebruik van chemische ontsmettingsmiddelen. Je moet de vaat schrobben voordat je deze machine gebruikt. Afzuigkappen zijn mogelijk niet vereist voor dit type. Gelukkig heeft dit model maar een kleine hoeveelheid energie nodig.

No Comments

Leave a Comment