De plateauwagen

Een plateauwagen is ideaal in gebruik. Voor de vakantie heb je meer opbergruimte en je vervoert gemakkelijk verschillende dingen van A naar B. Heb je opruiming gehouden in de tuin? Dan kan je het tuinafval gemakkelijk afvoeren door middel van de plateauwagen. Ga je je vrienden helpen bij de verhuizing? Door middel van de plateauwagen breng je de meubels enzovoort gemakkelijk naar de nieuwe woning. Lees snel verder en ontdek meer over de plateauwagens

Rijbewijzen 

Ben jij in het bezit van jouw autorijbewijs? Dan mag je rijden met een aantal kleine aanhangwagens. Niet elke aanhanger mag bestuurd worden wanneer jij enkel in het bezit bent van jouw autorijbewijs. Voor zwaardere aanhangers dient een apart rijbewijs gehaald te worden. Het autorijbewijs (B) mag een aanhanger hebben met een gewicht tot maximaal 750 kilo of een totaal gewicht van 3.500 kilo van de auto en aanhangwagen. Bij het rijbewijs B+ mag je aanhangwagen trekken met een maximaal totaal gewicht van 4.250 kilo. Het BE-rijbewijs heeft een maximum van 3.500 kilo als totaal gewicht. 

Losbreekkabel 

Indien de aanhangwagen loskomt van de trekhaak, dan zorgt de losbreekkabel ervoor dat de aanhangwagen automatisch op de handrem gaat. Het is vanzelfsprekend niet de bedoeling dat de aanhangwagen loskomt, maar het kan toch gebeuren. De aanhangwagen kan loskomen door het rijden over een grote hobbel of doordat de aanhangwagen niet goed op de trekhaak is aangesloten. De losbreekkabel zorgt voor een veilige omgeving bij een losgekomen aanhanger. 

Huren of kopen 

De meeste mensen zullen pas aan een aanhangwagen denken bij een grote opruiming. De aanhangers worden niet dagelijks gebruikt. In dat geval lijkt het logisch om een aanhangwagen te gaan huren. De aanhanger heeft over het algemeen lage kosten op het gebied van onderhoud. Indien jij een aanhangwagen koopt, heb je hem altijd bij de hand en hoef je geen rekening te houden met eventuele tijden voor het huren. Koop jouw plateauwagen bij Aanhangwagendirect.nl.  

 

No Comments

Leave a Comment